Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η Aρμάνι Μιλάνο

Γενικά. 
Κοσμογονία και κοσμοσυρροή. Η Αρμάνι ξήλωσε όλη την ομάδα προσπαθώντας να απελευθερωθεί από τα δεσμά του Μπανκι και κάνει άλλη μια νέα αρχη, με ομολογουμένως ενδιαφέρουσες προοπτικές. Ξεφορτωθηκε παίκτες - βαρίδια και εμπιστευθηκε το τιμόνι στον Γιασμιν Ρεπεσα, μία επιλογή σίγουρα συζητήσιμη. Το να βρει χημεία δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά τουλάχιστον διαθέτει 'εξυπνότερους' παίκτες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, με την παρουσία των Λαφαγέτ και Τσιντσιαρίνι να εγγυάται την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση. Μέσα σε όλο τον κυκεώνα τον αλλαγών, έγινε φανερή και μια απόφαση: να γίνει ο Τζεντιλε ο παίκτης-σημαία αυτής της ομάδας.
Υπέρ
Οι μεταγραφές που έγιναν δείχνουν προσοχή και σχεδιασμό. Μάτσβαν, Μακλίν, Λαφαγέτ, Χούμελ και Τσιντσιαρίνι είναι παίκτες που μπαίνουν εύκολα και με ευχαρίστηση στη λειτουργία του συνόλου, ενώ οι παίκτες στα "φτερα" συγκροτούν μια πολύ επικίνδυνη απειλή, αν το παιχνίδι των αποστάσεων  λειτουργήσει σωστά. Σεντερ υπάρχουν για όλα τα γούστα, το ίδιο και αμυντικοί καμικάζι στην περιφερεια. Η Μιλάνο δύναται να αλλάξει σχήματα και πράγματα, και να παίζει με διαφορετικούς τρόπους αξιοποιώντας κατά το δοκούν τα δυο τεσσάρια της, Χούμελ και Μακλίν.

Κατά.
Oι άμυνες δύσκολα θα δώσουν σημασία στους γκαρντ , όταν εκείνοι επιχειρουν να πάρουν τον κεντρικό διάδρομο ή να παίξουν πίσω από τα σκριν. Η στελέχωση της Μιλάνο προκαλεί (πλην Σίμον) το under στα πικ εν ρολ και δημιουργεί δύσκολα ανισορροπίες. Ακόμα και ο Τζένκινς που είναι γρηγορος στα πόδια, τελειωνει τις φάσεις με αεροπλανικά. Ο Ρεπεσα θα πρέπει να βασιστεί στο ποστ παιχνίδι του Μακλίν, και μάλλον για αυτό τον πήρε. Ερωτηματικό αποτελεί επίσης η κατάσταση του Λαβάλ, καθώς και η άμυνα των Χούμελ, Μπάρατς.

Καλύτερη μεταγραφη. 




Δυσκολο να βγει άκρη. Ο Χούμελ έχει πολύ σοβαρή προοπτική ως stretch four και έχει παραστασεις από το ΝΒΑ, ενώ εχει και καλή αισθηση του ριμπαουντ. Ο Μακλίν είναι γνωστό τι μπορεί να κάνει, όπως και ο Σίμον. Αλλά θα πάω με τον Τσιντσιαρίνι διότι το πρώτο ζητούμενο σε αυτή την ομάδα είναι το μυαλό και το κοντρόλ. Αυτά ο Ιταλός πλέι-μέικερ μπορεί να τα προσφέρει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. 

Στο τέλος, MVP θα είναι ο...
Τζεντίλε. Θέλει και ερώτημα? Ο Ιταλός ήρθε η ωρα να βάλει μυαλό, και να κατανοήσει πως οι δυνατότητες του στην επίθεση μπορούν να φτιάξουν το παιχνίδι της ομάδας και με άλλους τρόπους πλην σκορ. Θα του ζητηθεί να βγει μπροστά ως ένας ισορροπημένος ηγέτης και θέλω να ελπίζω πως θα τα καταφέρει. Είναι η στιγμή του, κι ας μην εμπνεει ακόμη εμπιστοσύνη.

Θα αναδειχθεί ο.... 
Θα ήθελα πολύ να γράψω ο Αμάτο, αλλά αυτή είναι η ομάδα του Τζεντιλε, δεν θα αναδειχθεί κανείς.

Πολύ πρώιμη πρόβλεψη. 
Αν βρει ισορροπία, θα κάνει μια χοντρή ζημιά και θα μπει 8άδα. Αν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου