Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

H Νταρουσάφακα

Γενικά. 
Το χρήμα φέρνει και wild card. Ο όμιλος Dogus μέσα σε 2 χρόνια εβγαλε την ομάδα από την αφάνεια της δευτερης κατηγορίας, στα σαλόνια της ευρωλίγκα. Το πώς το κατάφερε το έχουμε περιγράψει.  Η νέα υπερδύναμη του τούρκικου μπάσκετ αποτελεί ένα μεγάλο αίνιγμα, καθώς μεγάλο μέρος του ρόστερ αλλαξε αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να έρθουν οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι Ερντέν, Σαβάς, Πρέλτζιτς, Αρσλάν, Ρεντινγκ και Μάρκους Σλότερ. Ουσιαστικά, ο Μαχμουτί κοουτσάρει ένα νέο σύνολο, το οποίο βασίζεται σε γνωστούς παίκτες που ελάχιστα έχουν καταφέρει στο συλλογικό επίπεδο σε ο,τι αφορά την κατάκτηση τίτλων. Θα τα καταφέρει άραγε? Εχω τις αμφιβολίες μου, καθώς ο συγκεκριμένος προπονητής απέτυχε στο παρελθόν να κάνει την υπέρβαση, και ας είχε στα χέρια του ικανότατα ρόστερ.


Υπέρ.
Υπάρχει χρήμα, υπάρχει υλικό και εμπειρία, υπάρχουν ο Σλότερ με τον Ρετζι Ρεντινγκ και τον σταθερό Νταντλει. Η Νταρουσάφακα θα έχει πάντα μια σοβαρη πενταδα μεσα στο γήπεδο, ανεξαρτήτως σύνθεσης. Αυτά.

Κατά. 
Σοβαρα, ο σχεδιασμός δείχνει περισσότερο νεοπλουτισμό, παρά σοβαρό προγραμματισμό. Παίρνουμε ο,τι υπάρχει. Οκ, αλλά Σαβάς και Ερντέν μαζί θα παρουσιάσουν μάλλον τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα, ενώ οι Γκορντον-Πρελντζιτς μαζί σε μια ομαδα αποτελούν δυσεπίλυτο αίνιγμα. Κατ'αρχήν, δεν σουτάρουν, κατά δευτερον δεν μπορεί κανείς να πει τι ακριβώς κάνουν καλά, κι ας τα κάνουν σχεδόν όλα. Οι προπονητές που είχαν στο παρελθόν είχαν δυσκολίες στο να τους εντάξουν στην ομαδική λειτουργία, πόσο μάλλον τώρα που ο Μαχμουτί έχει και τους δυο.
Γενικώς, είναι μια νέα ομάδα που δείχνει ήδη κάμποσο γερασμένη. Αργοί βετεράνοι στην άμυνα (Μπιέλιτσα - Χαραγκόντι) , έλλειψη ενστίκτου εκτέλεσης στην περιφερεια. Να δουμε πού θα βγάλει όλο αυτό.

Καλυτερη μεταγραφη
Οι Ρεντινγκ και Σλότερ είναι και οι δυο πολύ σοβαρές περιπτώσεις, αλλά έτσι όπως ειναι καταρτισμένο το ρόστερ θα πάω με τον δευτερο. Εχει το αθλητικό πακέτο που λειπει στις θέσεις 4-5, έρχεται από την καλύτερη του χρονιά στη Ρεάλ. Κανονικά, πρέπει να παίζει 25 λεπτά και να κλείνει τρύπες για όλους.

Στο τέλος ΜVP θα είναι ο...
Ο Εμίρ Πρέλντζιτς. Ο Γκόρντον θα κάνει στην άκρη να ησυχάσουμε και ο Εμίρ θα καταθέσει στο παρκέ όλο το πολυσχιδές παιχνίδι του, παίζοντας για μεγάλα διαστηματα πλέι-μέικερ. Κατά τη γνώμη μου, αυτή θα έπρεπε να ειναι και η θέση του. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα έχοντας πρόσωπο το καλάθι από το κέντρο του γηπέδου.

Θα αναδειχθεί ο... 




Σεμίχ Ερντέν. Μην γελάτε. Ο Μαχμουτί αποκλειεται να δώσει στον Σλότερ την πρωτοκαθεδρία κατω από το καλάθι. Ο Ερντέν θα βρει χαμένη εμπιστοσύνη και κίνητρο, και θα καρφώνει στην κάθε ευκαιρία. Επίσης, θα παρουσιαστεί βελτιωμένος και στην άμυνα, αλλά μέχρι ένα σημείο. Ο Μαχμουτί τον αγαπά, δεν είναι Σερβος.

Πολύ πρώιμη πρόβλεψη.  
Τοπ-16, φινάλε με αρνητικό ρεκόρ, εκτός αν ο Πέσιτς έχει άλλη αποψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου