Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

H TΣΣΚΑ



Γενικά.

Η χρονιά του Ιτούδη. Περισσότερο από κάθε άλλη πρόσφατη χρονιά, το ρόστερ δείχνει να έχει τη σφραγίδα του προπονητή. Η ΤΣΣΚΑ έχει στη σύνθεση της λιγότερα αστέρια, περισσότερους παίκτες για χαμαλοδουλειές, και άλλους που ζητάν την ευκαιρία να γίνουν πρωταγωνιστές. Το ρωσικό στοιχείο έχει ενισχυθεί , οι Ουιμς και Κιριλένκο αποτελούν παρελθόν, και ο Χριάπα δείχνει να οδευει προς την αποστρατεία. Ουσιαστικά, οι σταρ είναι δύο: ο Τεόντοσιτς και ο Ντε Κολό. Αν ο Ελληνας κοουτς αποδειχθεί εξπέρ στη χημεία, τότε οι Ρωσοι θα είναι και πάλι στους βασικούς διεκδικητές και του φετινού τίτλου.

Υπέρ.
Η παρουσία των δυο υπερ-ταλαντούχων γκαρντ , καθώς και του προικισμένου σκόρερ Κόρει Χίγκινς εξασφαλίζει στον Ιτούδη τη δυνατότητα να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι αδύνατης πλευράς, καθώς η ομάδα του θα είναι πολύ επικίνδυνη πίσω από τα σκριν. Οι αντίπαλοι θα πρέπει να περιστραφούν, και θα το κάνουν ακόμη περισσότερο αν ο Φρίλαντ παρουσιαστεί βελτιωμένος στα τελειωματα του κοντά στο καλάθι μετά και τη θητεία του στο ΝΒΑ. Σιγουρα είναι πιο δυνατός και σίγουρα το ρεπερτόριο του είναι ανώτερο του Κάουν.
Πίσω από τους "βασικούς", υπάρχουν παίκτες έτοιμοι να παίξουν άμυνα μέχρι τελικής πτώσης: Νικολς, Χάινς, Τζάκσον. Είναι στο χέρι του κοουτς να βρει τα σχήματα που θα συνδυάζουν αρετές και στις δυο πλευρές του παρκέ.

Κατά. 
Υπάρχουν κάμποσοι μονοδιάστατοι παίκτες που όσα κερδίζουν στην επίθεση, τα προσφέρουν πίσω στην άμυνα. Χαρακτηριστικά, το δίδυμο Ντε Κολό - Τεόντοσιτς ήταν πέρυσι υπευθυνο για διάφορα αμυντικα δεινά, τα οποία απάλυνε η αναβάθμιση του Τζάκσον. Ταυτόχρονα, ο σοφτ χαρακτήρας του Βοροντσέβιτς τον κάνει ευάλωτο στα μεγάλα παιχνίδια, ενώ ο βαθμός ετοιμότητας των αδερφών Κουλάγκιν και του Κουρμπάνοφ να αγωνιστούν σε ένα σύνολο με τετοιες φιλοδοξίες είναι συζητήσιμος. Τέλος, δεν υπάρχει καθαρός small forward, αν και η θέση μπορεί να καλυφθεί επαρκώς.

Καλύτερη μεταγραφή.  




Ο Τζόελ Φρίλαντ, ασυζητητί. Είναι ψηλός μεγάλης κλάσης, παίζει και με πρόσωπο, έχει σωστή αντίληψη του γηπέδου και των θέσεων, και συνεπώς μπορεί να συμβάλει στο επιθετικό παιχνίδι με τρόπους πρωτόγνωρους για την (πρώην) ΤΣΣΚΑ των δεινοσαυρων. Επιπλέον, είναι βελτιωμένος σε δύναμη και άμυνα σε σχέση με το ευρωπαικό του παρελθόν. O Tεόντοσιτς είπε οτι η μεγαλύτερη απώλεια της ομάδας του ήταν ο Κάουν. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά η άλλη όψη του νομίσματος είναι οτι αποκτήθηκε αυτός ο παίκτης. 


Στο τέλος της χρονιάς MVP θα είναι...
Ο Μίλος Τεόντοσιτς. Θα ηγηθεί ενός συνόλου παικτών με λιγότερο ταλέντο από αυτόν, θα τους πάει στο f4 και θα σηκώσει την κούπα που του λείπει παίζοντας μπάσκετ υψηλής αντίληψης και ωριμότητας. Είστε έτοιμοι για τον Μίλος που έρχεται? Εγω δεν ξερω.

Θα αναδειχθεί.
Βασικά, θα αναδειχθούν : Τρεις παίκτες των Ρωσων είναι έτοιμοι να πάρουν περισσότερες αρμοδιότητες και να βοηθήσουν ουσιαστικότερα το παιχνίδι της ομάδας. Πρωτος από όλους, ο υπερπολύτιμος Ντεμέτρις Νίκολς, είτε ως τριάρι θέσης , είτε ως stretch four. Τα ποσοστά του στα τρίποντα είναι εξαιρετικά, το πάθος του στην άμυνα απαράμμιλο (που λεει ο λόγος).
Επίσης, ο Κάιλ Χάινς. Ο Ιτούδης τον κράτησε και τον θέλει, φετος τα λεπτά του λογικά θα ανέβουν και θα έχει περισσότερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τον (παραγκωνισμένο μετά την έλευση Κιριλενκο) Βοροντσέβιτς. Φετος η θέση 4 είναι κυρίως δική του, και είναι στο χερι του να επναλάβει τα περυσινά all-around επιθετικά κατορθώματα και να επιδείξει διάρκεια. Αν έσπρωχνε και λιγο παραπάνω κατω απο το καλάθι...

Πολύ πρώιμη πρόβλεψη. 
Δύσκολη, αλλά το συστημα της διοργανωσης δουλευει υπέρ της. Η πρωτη φάση δεν κοστίζει. Εφ'οσον η χημεία επιτευχθεί, πάει για άλλο ένα final four. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου