Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η Μπάγερν

Γενικά. 
Μετά από μία κάκιστη χρονιά στην Ευρωλίγκα, η Μπάγερν θα επιχειρησει φέτος να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έχοντας με πρώτη ματιά διορθώσει τα κακώς κείμενα στην περυσινή στελέχωση. O Πέσιτς έφερε φέτος στην ομάδα έναν ολοκληρωμένο πόιντ γκαρντ και έναν ψηλό που έχει πλήρες το αθλητικό του πακέτο, κρατώντας παράλληλα βασικά στελέχη. Σε αυτή την ομάδα θα έπρεπε πάντως να συνεχίσει να αγωνίζεται ο Ρόμπιν Μπέντζινγκ, ίσως η μοναδική σημαντική απώλεια σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Σαφαρτζικ, Γιάγκλα, Στίματς και Στάιγκερ δεν θα λείψουν σε κανένα. Για να περάσει η Μπαγερν πρέπει να βάλει από κάτω της τον αποδυναμωμένο Αστέρα και τη Στρασμπουργκ. Σε σχέση και με τις δυο αυτές ομάδες, οι Βαυαροί ξεκινούν ένα βήμα μπροστά.

Υπέρ. 
Ο κύριος που κάθεται στην άκρη του πάγκου. Δεν είναι αλάνθαστος, αλλά ξέρει καλά το υλικό του, με μεγάλο μέρος του οποίου ήδη δουλευει χρόνια. Η προσθήκη του Ρενφρο δίνει το απαραίτητο μυαλό στην περιφέρεια και επαναφέρει τις ισορροπίες μετά τη φυγη Ντιλέινι. Επίσης, η παρουσία των combo Ριβερς και Τζέντοβιτς, δίνει τη δυνατότητα για ευέλικτα σχήματα και παιχνίδια στις θέσεις 2-3. Η Μπάγερν θα μπορεί να παίξει smallball, χωρίς να είναι ιδιαιτερα small. O πολύ ταλαντούχος Ζιπσερ μπορεί αντίστοιχα να κινηθεί αναμεσα στο 3 και το 4.
Ακόμα, ο Ντιόν Τόμπσον επέστρεψε και αυτό είναι καλό, καθώς ο Σαβάνοβιτς με τον Γιάγκλα παραήταν σοφτ για τη θέση. Θα παίξει άραγε και ως undersized center μετά και την προσθήκη Κλεμπερ? Μάλλον, ωστόσο αυτό δεν είναι το φόρτε του.

Κατά. 
Στους σέντερ η ομάδα χωλαίνει, κι ας έχει επιθετικό ρεπερτόριο ο Μπράιαντ. Αντίπαλοι που βγαζουν τους ψηλούς στο ανοιχτό γήπεδο (π.χ. Φενέρ), θα κάνουν πάρτι. Θα μου πείτε, το ζήτημα δεν είναι να κερδίσει κανείς τον Ομπράντοβιτς, αλλά να περάσει στην επόμενη φάση. Οπως και να έχει, σχήματα που περιλαμβάνουν τον Σαβάνοβιτς σε συνδυασμό με τον ευσωμο Αμερικάνο, δεν φοβίζουν κανέναν. Ακόμα , η γραμμή των γκαρντ δείχνει να εχει ανάγκη από έναν ακόμη ικανό αμυντικό.

Καλύτερη μεταγραφη. 
Βάσει αναγκών, μάλλον ο Αλεξ Ρενφρο, αν και θα μπορούσε κάποιος να προκρίνει και τον Κλέμπερ (βλ. παρακάτω).. Η Μπάγερν είχε απόλυτη ανάγκη έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του. Ξέρει πότε να πατήσει το γκάζι και πότε το φρένο, βλέπει σωστά το γήπεδο και βάζει δύσκολα σουτ. Επίσης, δεν κωλώνει στα δύσκολα.

Στο τέλος MVP θα είναι ο...
Δυσκολο να το πούμε. Ισως ο Νιχάτ Τζέντοβιτς, υπό την έννοια οτι δρα σα συγκολλητικός παράγων. Εχει παιχνίδι από έξω, πηγαίνει μέσα, οργανώνει και μερικές επιθέσεις στη χάση και στη φέξη, και γενικά η παρουσία/απουσία του από την πεντάδα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού. Ομως είναι λιγο μαλθακός, συνεπώς θα το δούμε.

Θα αναδειχθεί ο...
 



Βασίλιε Μίσιτς? Οχι ακόμα. Ο μικρός θα είναι βελτιωμένος , αλλά δεν περιμένω κάτι θεαματικό. Αντίθετα, ο Μαξιμίλιαν Κλέμπερ , μετά από μια πολύ καλή χρονιά στην Ισπανία, επιστρέφει φορτσάτος στην πατρίδα του και είναι έτοιμος να κάνει αισθητή την παρουσία του και στην ευρωλίγκα. Eχει ταχύτητα, κινήσεις κοντά στο καλάθι, αξιοπρεπές σουτάκι και καλή δόση αθλητικότητας. Προσέξτε τον!
 
Πολυ Πρώιμη πρόβλεψη.
Τοπ-16 και ως εκεί. Καλές εμφανίσεις όμως, θα δυσκολέψει κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου