Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

H Μπάμπεργκ


Γενικά. 
Η πρωταθλήτρια Γερμανίας τελείωσε πέρυσι την Μπουντεσλίγκα με τα καλύτερα ποσοστά στα σουτ, βγάζοντας ένα πολύ καλό 51,1% στα εντός πεδιάς και ένα εντυπωσιακό 41,1% στα τρίποντα. Το μπάσκετ του Τρινκέρι (αν υπάρχει κάτι τετοιο όπως "το μπάσκετ του Τρινκέρι) , δίνει μεγάλη σημασία στο ελευθερο σουτ. Θα τα θυμάστε ίσως και από τη θητεία του στην εθνική μας. Ο Ιταλός τα έχει πάει πολύ καλά στην Μπάμπεργκ , και φετος θα μεταφέρει την περυσινή ομάδα στην ευρωλίγκα χωρίς κοσμογονικές αλλαγές, αλλά με στοχευμένες προσθήκες που σκοπο έχουν να αναδειξουν εκ νέου το ομαδικό παιχνίδι. Το σύνολο του Τρινκέρι είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον από εκείνο του Φλέμινγκ, και πιθανώς λίγο πιο σκληρό.

Υπέρ
H διατήρηση του περυσινού βασικού δίδυμου στα γκαρντ είναι ένα μεγάλο συν. Γουαναμέικερ και Στρέλνιεκς συμπληρώνουν πολύ καλά ο ένας στον άλλον, και λειτουργούν με ισορροπία "ανταλλάσοντας" χαρίσματα. Από πίσω τους (ουσιαστικά και όχι τύποις) θα έρχεται φέτος ο,  αγαπημένος του κοουτς, Νίκος Ζήσης. Οι θέσεις των γκαρντ είναι πλήρεις και οι παικτες έχουν την απαραίτητη δυνατότητα να προκαλούν ανισορροπίες. Επίσης, η διατήρηση των δευτερων ρόλων περυσινού rotation (Τάντα, Χάρις, Τάις), καθώς και του πολύ θετικού small forward Darius Miller (σουτάρει εξαιρετικά) εγγυώνται το μίνιμουμ της χημείας.
Αθλητική φροντ λάιν. 

Κατά. 
Ο Τρέβορ Μ'μπάκουε ήταν από τους βασικούς πυλώνες της περυσινής επιτυχημένης πορείας, αλλά πλέον θα είναι στη Μακάμπι. Γενικά, οι θέσεις 4 και 5 είναι ένα στοίχημα χημείας, καθώς μοιάζει να λείπει η ικανότητα για επικοινωνία μεταξύ τους. Ο Μέλι δεν λύνει το ζήτημα. Επίσης, ο Ιντμπίχι ίσως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για δευτερος ψηλός, όταν ο πρώτος είναι ο Γκάμπε Ολασένι. Κάποιος πρέπει να ξέρει και μπάσκετ. Ακόμα,. η περιφερειακή άμυνα χάνει σε σκληράδα.

Καλυτερη μεταγραφή. 
Μάλλον ο Γκάμπε Ολασένι. Θα πρέπει άλλωστε να είναι, αλλιως οι Γερμανοί την έβαψαν. Πρόκειται για το νέο μέλος του κλαμπ των αθλητικών ψηλών που δεν έχουν και πολλή τεχνική, από τους οποίους η διοργάνωση είναι πλέον γεμάτη. Τα προσόντα του ειναι εκπληκτικά.
Ο Μελι θα ενταχθεί εύκολα, και αξίζει μια αναφορά σε δυο πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις: του Σλοβένου πιτσιρικά Νίκολιτς (1,91) που πήγε πολύ καλά στο φετινό U-20 ,  και του άρτι αφιχθέντα από το κολέγιο Patrick Heckmann, που αγωνίζεται στο πλάι. Ο δευτερος, θα βρει λογικά χρόνο, για τον πρώτο δεν παίρνω και όρκο.

Στο τέλος MVP θα βγει....




Ο Μπαντ Γουάναμεικερ, ήδη MVP των γερμανικών τελικών. Σκοράρει, μοιράζει τις ασίστ σαν τραπουλόχαρτα, παίρνει πολύ παραπάνω ριμπαουντ από όσα αναλογουν στη θέση του, καθώς πατάει και ρακέτα. Μου θυμίζει λίγο Γκολντγουάιρ. Τον θυμάστε?

Θα αναδειχθεί ο...
Πάτρικ Χεκμαν. Γερμανός απ'ευθείας από το Boston College, αποκτήθηκε μάλλον για να τρέξει close-out επιθέσεις από το πλάι, καθώς έχει τη δυνατότητα να πάει σε δυνατά drive και χειρίζεται καλά τη μπάλα μετά από την προσποίηση στον αμυντικό. Επίσης, "βλέπει γήπεδο". Ωραιο παικτάκι, 23 χρονών.

Πολύ πρώιμη πρόβλεψη.  
Ο Τρινκιέρι είναι άτυχος. Εχει πέσει στο λάκκο με τα θηρία. Για να περάσει πρέπει να αφήσει έξω δυο εκ των Νταρουσάφακα, Σασαρι, Μάλαγα. Δεν είναι εύκολο, αλλά λέω πως θα τα καταφέρει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου