Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

H Λοκομοτίβ Κουμπάν

Γενικά
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να ανεβάσει επίπεδο την Κουμπάν βάζοντας την δική του προπονητική σφραγίδα. Το ελκυστικό μπάσκετ το οποίο πρεσβευει θα κληθούν να εφρομόσουν παίκτες που εκ πρώτης όψεως μπορούν να φέρουν την αποστολή εις πέρας. Ο Ελληνας κοουτς έχει στα χέρια του μερικές σπάνιες μονάδες που εξυπηρετούν την φιλοσοφία του, αν και πίσω από αυτές το βάθος δεν είναι και τόσο μεγάλο. Η Λοκομοτίβ προβάλει στην αρχή της διοργάνωσης ως ένα μαύρο άλογο, το οποίο για να τρέξει όπως επιθυμεί, θα πρέπει να βγάλει στο παρκέ αμυντικές αρετές υπέρτερες των θεωρητικών δυνατοτήτων του.

Υπέρ.
Ο Μάλκολμ Ντιλέινι συναντιέται με ένα προπονητή με τον οποίο λογικά θα ταιριάξει γάντι. Ο Μπαρτζώκας χαιρεται να έχει έναν γκαρντ που να μπορεί να παίξει στην εντέλεια το split-out παιχνίδι, να ανοίξει δηλαδή το γήπεδο από μέσα προς τα έξω. Η παρουσία του αληθινού κίλερ Ραιαν Μπρεκχοφ στο 3, αποτελεί ιδιανικό προορισμό για τις kick-out πάσες του Αμερικάνου γκαρντ.
Γενικά, η Κουμπάν είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στις δυο θέσεις των φόργουορντ, με παίκτες που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες του προπονητή. Η πρόσφατη προσθήκη του Σιγκλετον προσθέτει και την απαραίτητη αθλητικότητα στην άμυνα,  στην επιτυχία της οποίας θα συμβάλει και ο γνωστός Ντρειπερ. Τελος, ο Αντονι Ράντολφ, μπαίνοντας στη δευτερη του ευρωπαική χρονιά, λογικά θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος από ο,τι στο περυσινό του ντεμπούτο.
Η ομάδα λογικά θα τρέχει και θα εκτελεί γρηγορα. 

Κατά. 
Στα φιλικά, η "Λόκο" προσπαθεί να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τον θηριώδη Ουκρανό Κιριλο Φεσένκο. Ο Φεσένκο, πιθανότατα θα σηκώσει επιτυχώς το επιθετικό βάρος στη θέση 5, αλλά στην άμυνα θα κάνει τον πάγκο να πονοκεφαλιάζει. Ικανός αμυντικός δεν υπάρχει ούτε από πίσω, καθώς ο Ραντολφ δεν έχει την απαιτουμενη δυναμη να τα βάλει με σέντερ - θηρία, τυπου π.χ. Αγιόν. Είναι ουσιαστικά άλλος ένας φόργουορντ, ο οποίος προτιμά να παίζει γενικώς πιο έξω από το καλάθι.
Ο πάγκος δεν έχει πολύ βάθος, καθώς το (αναγκαστικό) εγχώριο υλικό είναι μέτριο. Βορόνοφ, Ζοζουλιν, Ζουμπκοφ πρέπει να παίξουν πάνω από τις δυναμεις τους για να μη σκάσουν οι άλλοι.

Καλυτερη μεταγραφή. 
Ο Βίκτορ Κλαβέρ. Ειδατε πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει στο πρόσφατο ευρωμπάσκετ. Οι αποτυχημένες εξετάσεις του Ραντλ ήταν ένα δώρο, καθώς ο Ισπανός είναι μακράν καλύτερος παίκτης. Προσφορά σε όλους τους τομείς, εγγυημένη σταθερότητα , ακόμα και όταν δεν "ακούγεται" στην επίθεση.

Στο τέλος MVP θα είναι ο....




Ντιλέινι. Η περυσινή χρονιά δεν σηματοδότησε κάποια ιδιαιτερη βελτίωση, όμως η Κουμπάν έπιαζε λάθος. Φετος, το up-tempo παιχνίδι του Μπαρτζώκα, με την έμφαση στους σουτέρ και τις απλωμένες αποστάσεις, του δίνει τη δυνατότητα να βρει χώρους και να αναδειχθεί στον μάεστρο της επίθεσης. Μην ξεχνάτε, ο Ντιλέινι είναι γενικά συνεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Θα αναδειχθεί ο...
Κιριλο Φεσένκο, ελλείψει και άλλης λύσης στη θέση 5. Ο Ουκρανός θα σηκώσει πάρα πολύ βάρος θέλει δε θέλει και σίγουρα θα κάνει πολλές επιθετικές ζημιές. Θα τον μάθουμε για τα καλά, και από την καλή και από την αναποδη.

Πολύ πρώιμη πρόβλεψη. 
Η Κουμπάν θα είναι ελκυστική, και θα παλέψει με αξιώσεις να είναι στην οκτάδα. Στηρίζουμε απόλυτα κοουτς B, τον μακράν πιο αποτυχημένο Ελληνα κοουτς με πρωτάθλημα Ευρώπης.

 

2 σχόλια:

  1. Γοητευτικά πράγματα υπόσχεται το ρόστερ της κούμπαν σε συνεργασία με τον πιο "μη έλληνα",έλληνα προπονητή.Μπασκετοφιλοσοφικώς μιλώντας τον χαρακτηρίζω "μη έλληνα". Όταν η περίφημη ελληνική σχολή προπονητών γίνεται ταλιμπάν του "σκεπτόμενου μπάσκετ" a.k.a. "άμυνα σκληρή και στην επίθεση έχει ο θεός", ο Γιώργος ο Μπαρτζώκας εμφανίζει ομάδες απελευθερωμένες επιθετικά,με ωραίες επιλογές και καθόλου στατικές.

    Γενικά σε μια ομάδα με ταλαντούχους παίχτες και χωρίς απαιτήσεις κατάκτησης τίτλων,ο μπαρτζώκας θα παρουσιάσει μια πολύ όμορφη στο μάτι ομάδα.Όταν σφίξουν τα γάλατα και αρχίσουν τα "πρέπει" ο μπαρτζώκας δυστυχώς απο μη έλληνας μετατρέπεται σε ελληναράς προπονητής ποδοσφαίρου γ' εθνικής.Με την γκρίνια του,την μόνιμη αναζήτηση δικαιολογιών σε πιθανές αποτυχίες,την έλλειψη ψυχραιμίας και ...γκουχου-γκούχου...μερικούς δημοσιογράφους-κολλητούς να τον αβαντάρουν στα δύσκολα ακόμα και σε παιχνίδια προσωπικά βατερλό.

    Επειδή όμως με μπαρτζώκα μακριά απο εμάς (Ολυμπιακός),φέυγει και η ένταση που προκαλούσε ο τυφώνας της ανισορροπίας του, με ήρεμο μυαλό και ένα κρασί που την επιλογή του την αφήνω σε σένα, θα κάθομαι να παρακολουθώ λοκομοτίβ κουμπάν στα λημέρια της ευρωλίγκας.Οπότε σκέψου κρασί ιδανικό για περίσταση μπαρτζωκικής λοκομοτίβ κουμπάν και πρότεινέ το στο λαό.

    Ο συμπέθερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπέθερε είσαι Μέγας, τα λες όπως είναι. Θα προτεινω ένα κρασί ακριβως για την περίσταση του να βλέπει κανείς Μπαρτζωκικό μπάσκετ.

      Διαγραφή