Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

H Φενέρ


Γενικά
Eτοιμαστείτε για βομβαρδισμό. Ο Ζοτς έκανε μεταγραφές από το πάνω ράφι και όλα δείχνουν πως θέλει η ομάδα του να σουτάρει, και μάλιστα να σουτάρει καλά από παντού. Δεν είναι μόνο ο πολύ καλός σουτέρ Σλούκας, αλλά και οι Αντιτς, Ντατόμε, Χερσέκ, όλοι τους φόργουορντ που δύσκολα αφήνει κανείς ελευθερους. Εκτός αν ο Πέρο παίξει σέντερ... Γενικώς, η νέα Φενέρ δείχνει ευέλικτη στις θέσεις 3,4 και 5 , αποτελούμενη από διάφορους "διπλοθεσίτες", και απαλλαγμένη ταυτόχρονα από βαρίδια του πρόσφατου παρελθόντος. Οσο καλοί και ταλαντούχοι ήταν οι Γκαουντλοκ και Πρελντζιτς, δεν ήταν σε καμμία περίπτωση παίκτες που πρεσβευαν το δόγμα Ομπράντοβιτς. Ο πρώτος δεν πάσαρε, ο δευτερος δεν σουταρε. Στην τρίτη του χρονιά, ο πολυνικης κοουτς έχει όλα όσα μπορεί ένα προπονητής να ονειρευτεί. Και φυσικά, καμμία δικαιολογία.

Υπέρ.
Το ρόστερ είναι γεμάτο παιχταράδες και είναι ευέλικτο. Μπογκντάνοβιτς, Ντατόμε, Αντιτς και Βέσελι καλύπτουν άνετα δυο θέσεις. Η κατάσταση κάτω από το καλάθι δείχνει βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, εδικά σε ό,τι αφορά την πικ εν ρολ άμυνα. Επίσης, υπάρχουν οι ικανοί ρολίστες με τον χαμηλό εγωισμό και έτσι η κατανομή των αρμοδιοτήτων δείχνει ξεκάθαρη. Η πίεση της περιφερειακής άμυνας θα είναι βελτιωμένη, το ίδιο και οι αποστάσεις στην επίθεση, τομέας στον οποιο το δίδυμο Μπιέλιτσα-Βέσελι δεν έδωσε πέρυσι πολλά.
Α, και ο Καλινιτς είναι ιδανικος glue guy, που λένε και στο χωριό μου.


Κατά
Ο,τι και να λέμε, το να χάνεις τον MVP της ευρωλιγκα αποτελεί μεγάλη απώλεια. Το πολυσχιδές παιχνίδι του Μπιέλιτσα θα λείψει φέτος από τη Φενέρ, που θα στηριχτεί σχεδόν αποκλειστικά στη δημιουργία των γκαρντ και του Μπογκντάνοβιτς. Ο Σερβος θα πρέπει να ανεβάσει απόδοση σε αυτό τον τομέα.
 Επίσης, ο Ουντο είναι περίεργη περίπτωση παικτη. Μην περιμένετε τα χαρακτηριστικά ενός undersized, έτσι κι αλλιως δεν είναι. Του λειπει η δύναμη και η εκρηκτικότητα, αλλά δεν είναι και λαπάς. Ετσι όπως ειναι το ρόστερ, η απόδοση του θα είναι κλειδί.
Η περιφερεια δεν έχει πολύ ύψος. Οι αντιπαλες επιθέσεις θα βρουν ευκαιρίες να ποστάρουν.

Καλύτερη μεταγραφή. 
Ναι, ναι, ο Κώστας Σλούκας. Και θα σας πω το γιατί. Η περυσινή περιφέρεια της Φενέρ δεν είχε παίκτη με τη δική του κοφτερή ματιά και δημιουργία. Ο Ελληνας γκαρντ δίνει πράγματα που οι Τουρκοι θα τα πάρουν για πρωτη φορά. Από τους περιφερειακούς είναι ο καλύτερος πασέρ, και από τη στιγμή που έφυγαν οι Πρελνζιτς, Μπιέλιτσα, το βάρος της κυκλοφορίας θα το σηκώσει αυτός. Πολλοί υποστηρίζουν οτι στη γεμάτη σταρ ομάδα του Ζοτς, ο Σλούκας δεν θα βρει τα πολυπόθητα 25 λεπτά ανά παιχνίδι. Εγώ σας λέω πως αν δεν τα βρει, θα είναι απόλυτα δική του ευθύνη. Ποιος θα του τα φάει? Ο Μαχμούτογλου (βλ. παρακάτω)?


MVP θα βγει ο...




Γιαν Βέσελι. Λογικά θα στρατοπεδεύσει στο 5, και θα είναι η νέα βερσιόν Μπατίστ για τον Ομπράντοβιτς. Θα παίξει άμυνα για όλους, πικ εν ρολ με τον Σλουκα, θα παρει όλα τα διαθέσιμα ριμπάουντ, θα κόψει σουτ, θα τα κάνει όλα.


Θα αναδειχθεί ο...
Ξερω γω, ο Μαχμούτογλου. Ωρα του δεν είναι? Ηδη στο περυσινό τουρκικό πρωτάθλημα πήρε παραπάνω ευκαιρίες από ο,τι στην ευρωλίγκα και εν πάσει περιπτώσει ένας Τούρκος πρέπει να βγει μπροστά. Το σουτ του είναι φονικό, βαδίζει στα 25, ο Ομπράντοβιτς τον υπολογίζει, αλλιώς δεν εξηγείται η στελέχωση της περιφέρειας. Για τον Σιπάχι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα.


Πολύ πρώιμη πρόβλεψη. 
Εχει Ζελικο, θα είναι στο final four.

2 σχόλια:

  1. Θα ξεχωρίσει ο κύριος Έκπε Ούντο... Εύκολα και μη αναμενόμενα. Τον οποίο δεν αναφέρεις κιόλας.
    http://www.eurohoops.net/el/2015/07/featured/112901

    rizoslaw

    ΑπάντησηΔιαγραφή