Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Σημειώσεις - 2η μέρα.


Σοβαρή η εθνική απέναντι στο περίεργο κλωτσοσκούφι των Φιλιππινέζων κέρδισε άνετα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Φιλιππούση να μας αγχώσει. Πιες μια μπιρίτσα Ιάκωβε.
Τα σκριν μακριά από τη μπάλα στον χρόνο που ο Κατσικάρης ονομάζει "τα δευτερόλεπτα του χάους" (τα 4-5 δευτερόλεπτα στα οποία η επίθεση ετοιμάζει το play) δεν λειτουργούν πολύ καλά μέχρι στιγμής. Οι αποστάσεις αργούν να οριστικοποιηθούν και οι επιθέσεις που δεν πάνε σε fast break ξεκινούν υπέρ το δέον αργά, παρά το καλό passing game. Αυτό σαν σημείωση για τα παιχνίδια που έρχονται.
Επίσης, περιμένω περισσότερα drive από τον Καλάθη, ένα όπλο που ο Νικ κρατά προς το παρόν στη φαρέτρα. Δυο τέτοια χθες αναχαίτισαν την προσπάθεια αντεπίθεσης των Φιλιππινών στο γ δεκάλεπτο.
Λίγο σκληρός ο Κατς με τον Γιάννη, όπως σωστά παρατήρησε και μια ψυχή στο twitter (@gus_bball). Μια λαναθασμένη βοήθεια στο α μερος αποτέλεσε αιτία αλλαγής. Επίσης στο β' μερος έγινε το ίδιο μετά από 2 άστοχα τρίποντα, τα οποία όμως ήταν απόλυτα λογικές επιλογές στη ροή της επίθεσης. Από τα μέσα της γ περιόδου, ο θετικός νεαρός δεν ξαναμπήκε στο παρκέ και ο Βασιλειάδης κατέβηκε στο 3. Οκ, no problem, εξάλλου είχαμε και κοντούς αντιπάλους.

Πάμε παρακάτω.


Οι ζώνες του Αταμάν και οι παραλλαγές τους (box and 1) έβαλαν δύσκολα στους Αμερικάνους που κάποια στιγμή έχασαν το μυαλό τους στη β περίοδο. Ιρβινγκ και Ροουζ έκαναν τη μία πατάτα μετά την άλλη. Κακή άμυνα της TEAM USA στο πικ εν ρολ και τα drive των Τούρκων (αυτές τις άμυνες των NBAερς θα τις δούμε αναλυτικά σε λίγες μέρες).
Oλα αυτά για ένα ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Τούρκοι άντεξαν λόγω μιας απίθανης ευστοχίας από το τρίποντο και μετά τα πάντα πήραν τον δρόμο που άνοιξαν ο Κένεθ Φαρίντ (τέρας!) και ο καλύτερος παίκτης αυτής της ομάδας Αντονι Ντέιβις. 35 κλεψίματα σε 2 αγώνες έχουν οι Αμερικάνοι!!!

Μην τρελαίνεστε με αυτόν τον Μπόγκνταν Μπογκντανοβιτς. Είναι παίκτης με προοπτική αλλά δεν είναι ακόμα παιχταράς. Προσωπικά δεν ψοφάω. 5/13 και μια κάκιστη απόφαση να τελειώσει μέσα στον κόσμο όταν η μπάλα έκαιγε. Αμέσως πιο πριν, την ίδια πατάτα έκανε και ο γνωστός Μίλος. Το μόνο σωστό πικ εν ρολ εκτελέστηκε από τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, από τον οποίο περνάνε λίγες μπάλες για αυτό το σκοπό. Στην άλλη πλευρά, ο Ντιό έδειξε την κλάση του με μια σούπερ ασίστ στον Λοβέρν. Ολα αυτά, στο τελευταίο λεπτό και με τον Νέναντ Κρίστιτς να βλέπει το παιχνίδι από τον πάγκο με απόφαση του προπονητή του.

Εξι εμφυτεύματα (όχι δόντια) έχασε λεει τελικά ο Ντάριο Σάριτς από χτύπημα στην Αργεντινή. Μου φαίνεται δύσκολο, αλλά και πάλι έχουμε τουλάχιστον 2 οδοντιάτρους στη σελίδα. Αυτόν αξίζει να τον παρακολουθείτε. Είναι σούπερ.
Η Κροατία άφησε τον Σκόλα να αλωνίζει στον κάθετο άξονα χωρίς πολλές βοήθειες και έκλεισε όλους τους άλλους. Κέρδισε σχετικά άνετα, επιβάλλοντας ένα πλήρες επιθετικό παιχνίδι. Εχει μεγάλη προοπτική.

Οι θιασώτες της άποψης οτι η Φινλανδία είναι μια πολύ καλή ομάδα που αντιπροσωπεύει μια νέα σχολή είναι έτοιμοι να ξεσαλώσουν με το -άκουσον άκουσον - 'φινλανδικό πρότζεκτ'. Λεβεντόπαιδο Koivisto, μπες στο μαγαζί και κλείστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου