Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Διάφορα - 3η μέρα.


Vamos Espana. Παίζουν αφηνιασμένα οι Ισπανοί στην έδρα τους, όπως το περιμέναμε. Λογικά δεν θα χάσουν και έτσι θα τους αποφύγουμε. Ποιος αντίπαλος να τους τρομάξει? Οι δύο Γκασόλ είναι αγριεμένοι και κάνουν τεράστια διαφορά με το επιθετικό τους ρεπερτόριο και τα σουτ από μέση απόσταση. Pick n pop και πάρε να έχεις.

Πάλι σοβαρή η εθνική. Οταν κλήθηκε να σκεφτεί, το έκανε με την άμυνα. Δεν με πειράζει καθόλου. Ιδανική αντιμετώπιση στην β' περίοδο των πικ του Μπαρέα με προεξέχοντα τον Καλάθη, ο οποίος δεν κολλούσε στον σκρίνερ και πέρναγε από πάνω του μένοντας κοντά στον παίκτη του. Σε περιπτώσεις είχε και την κάλυψη του Μπουρούση και είδαμε για πρώτη φορά δύο παίκτες να δυσκολευουν μαζί την πάσα. Αλλωστε οι ψηλοί των Πορτορικάνων δεν ηταν δα και Γκασόλ.


Στην τρίτη περίοδο παίξαμε και ωραίο μπάσκετ με άξονα μάλιστα το λίγο παραμελημένο πικ εν ρολ. Χωρίς spot-up shooters, αλλά με "σκαλοπάτι" τον καλό πασέρ Καιμακόγλου (5 τελικές) και με κοψίματα του δεύτερου ψηλού κοντά στον πρώτο. Βγήκαν συνεργασίες με τις οποίες ο Μπουρούσης έφτασε να έχει 6 ασιστ!
Η στατιστική υπηρεσία θα μας τρελάνει με το 1 κλέψιμο και τα 0 μπλοκ που έβγαλε στον Giannis. Πληθωρικός χθες ο νεαρος, δεν του μπαίνουν όμως τα σουτ. Ελπίζω να συνεχίσει να σουτάρει. Μου άρεσε επίσης που ειδα ενα παιχνίδι στο οποίο ο Καλάθης πήρε παραπάνω προσπάθειες, το επιθετικό του παιχνίδι μέσα από το τρίποντο δεν είναι καθόλου αμελητέο.
Θέλω να δω τα επόμενα δύο παιχνίδια. Ο,τι εικόνα και να παρουσιάζουν Κροατία και Αργεντινή, αυτά τα δύο ειναι και πάλι τα πιο δύσκολα.

Πώς είδατε Σενεγάλη? Ολα τα λεφτά η πιεστική της άμυνα στους Ουκιτς και Λαφαγέτ. Με τους δύο πλέι-μέικερ εκτός εξίσωσης, οι Κροατες περίμεναν τα πάντα από τον Σάριτς. Είναι παιχταράς, αλλά στο μπάσκετ υπάρχουν ρόλοι. Αφήστε που όσα έκανε στην επίθεση τα έτρωγε στην άμυνα.
Η Κροατία, μια ομάδα με υψηλή προοπτική, εξακολουθεί να δίνει βάση στη μία πλευρά του παρκέ. Στην άλλη παραείναι μπλαζέ και δεν συντονίζεται. Ο κοντοπίθαρος Νταλμειντά τους πήγαινε όλους μέσα και μοίραζε προς τα έξω ενώ ο - Παναγία μου! - Ντιένγκ έδωσε ένα απίστευτο ρεσιτάλ απέναντι στους λιγότερο αθλητικούς αντιπάλους του κάτω από το καλάθι.
Οι Κροάτες δεν ήταν δυνατό να σωθούν ούτε από τα γιουρούσια του Μπογκντάνοβιτς ούτε από τους διαιτητάς, οι οποίοι έστειλαν 14 φορές στη γραμμή των Τόμιτς, σχεδόν όλες από το 25 και μετά. "Ε όχι κύριε Γιούγκεμπραντ" που θα έλεγε και μια ψυχή. Αν ο Τσέρεμπουκ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά για ένα σφύριγμα, τι θα έπρεπε να γίνει με δαύτους?

Αργεντινή και Γαλλία δεν είδα χθες. Οι Φιλιππίνες πάντως θα μας τρελάνουν αν τελικά μείνουν χωρίς νίκη. Στη φωτό ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής ημέρας, o ύψους 2.11, Gorgui Dieng των Μινεσότα Τίμπεργουλβς

7 σχόλια:

  1. O Γιάννης πέρα απο τα σούτ που δε του μπαίνουν, αν θέλει να γίνει άσσος όπως διατυμπάνισε κάπου στα μέσα του καλοκαιριού θα πρέπει να μάθει να χειρίζεται πολύ καλύτερα τη μπάλα, να μη σταματάει τη τρίπλα χωρίς λόγο και να είναι πολύ πιο προσεκτικός στις πάσες του. Οι Φιλιππίνες θέλω παντού και πάντα να χάνουν πλέον. Είναι οι σπαστικοί τύποι στην αλάνα της γειτονιάς που βάζουν τρελά τρίποντα και δε σε αφήνουν να πάρεις ανάσα ούτε και όταν πας για νερό. Βέβαια στο τέλος πάντα χάνουν γιατι δε ξέρουν μπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι επιλογή του να γινει άσος, ο Κιντ ειπε πως θα τον χρησιμοποιησει και ως ball handler. Ειναι 19 χρονων, σου θυμίζω, σιγα σιγα θα προσθετει νεα πραγματα στο παιχνιδι του. Ειμαι τεραστιος φαν του, θα αφησει εποχή.
      Και εγω δεν τους παω αυτους, κλωτσοσκουφι και τελικα πολύ κακό για το τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Ισχύει, αλλα μου αρέσει να μιλάω λίγο προβοκατόρικα φορές. Ο Κιντ είπε, αλλα το ...κιντ δε το 'χει! Και δε νομίζω να το πολυέχει και μεγαλώνοντας. Βέβαια υπάρχουν περισσότεροι χώροι για να κινηθείς στα παρκέ του ΝΒΑ, αλλα θα εκπλαγώ πολύ αν κάνει τέτοια στροφή τελικά. Οτι θα αφήσει εποχή το πιστεύω και εγώ. Για εμένα το παιδί μπορεί αν δουλέψει να γίνει ο έλληνας Ντουράντ και να πλησιάσει όσο μπορεί και τον ορίτζιναλ. Για άσσος δεν...

      Διαγραφή
    3. Aυτό που θα ήθελα άμεσα να βελτιώσει (και μπορεί) είναι το σουτ από μέση απόσταση. Υπάρχει μια "γκρίζα" ζωνη, ανάμεσα στην περιφερειακή γραμμή άμυνας και στους ψηλούς ή τις βοήθειες. Σε αυτη τη ζωνη ο Γιάννης φτάνει πολύ εύκολα λογω εκρηκτικότητας και συνήθως συνεχίζει μέχρι μέσα σουτάροντας πάνω από χέρια. Αν σταματούσε στο 4-5 μέτρα και σουταρε καλά από εκεί θα ηταν φοβος και τρόμος. Για ασος ειναι δυσκολο, αλλα μπορεί να τρεξει επιθεσεις.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ, προτεραιότητα του πρέπει να είναι να βελτιώσει το σουτ του. Θα ανέβει πάρα πολύ...

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή