Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σημειώσεις - 8η, 9η μέρα


Τελικά από το γκρουπ μας καμμιά ομάδα δεν συνέχισε στα προημιτελικά. Μάλιστα όλες έχασαν από λίγο εως πολύ εύκολα. Τόσο βατός ηταν τελικά ο όμιλος? Οπως θέλει το ερμηνεύει ο καθένας.

Χειρότερη όλων η Κροατία των 36 πόντων στα πρώτα τρία δεκάλεπτα και ας έχασε δυσκολότερα από όλους. Δεν περίμενα τέτοιο πράγμα δεδομένου του ταλέντου του ρόστερ και της συνέχειας που είχε η ομάδα από την περυσινή πορεία στο ευρωμπασκετ. Συνονθύλεμα, μιλάμε για κατόρθωμα.

Μόνο πραγματικά συναρπαστικό παιχνίδι αυτό των Αυστραλών με τους Τούρκους το οποίο κρίθηκε με τρίποντο του καλύτερου παίκτη τους. Βλέπω τους γείτονες στην 8άδα και τραβάω τα μαλλιά μου. Γίνεται να είναι αυτοί και όχι εμείς? Εχουμε τόσο καλύτερη ομάδα, αλλά εμάς δεν μας έτυχαν οι ασόβαροι από τη χώρα των καγκουρό. Να χάσουν από την Αγκόλα τους μάρανε.

Η Αργεντινή ξεκίνησε καλά, αλλά ξέμεινε από λύσεις. Από τη στιγμή που τα θηρία καταβρόχθισαν τον Σκόλα στην άμυνα, τα πάντα θα έπαιρναν αργά η γρήγορα τον δρόμο τους, παρα την συγκινητική προσπάθεια του μεγάλου Πάμπλο Πριχιόνι. Η Βραζιλία εκτός των άλλων βγάζει και νέους ήρωες. Μετά τον Μαρκίνιος, τώρα ηταν η σειρά του Νέτο. 21 πόντοι με 9/10.

 

Τα άλλα παιχνίδια μόνο άξια λόγου δεν είναι. Εμας δεν μας έτυχε Αγιος Δομίνικος....

Παιδιά, επειδή διαβάζω διάφορα. Ψυχραιμία. Δε γίνεται μέσα σε ένα βράδυ να γίναμε από πολύ καλή ομάδα, ομαδούλα. Τα έχουν αυτά τέτοια τουρνουά. Η ζωή συνεχίζεται. Επειδή όμως και εγώ από την πίκρα μου δεν σας έδωσα τακτικά σημεία, ιδού μερικά:
- Η απόδοση του Κάλινιτς είναι κυρίως αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς των Μπιέλιτσα, Τεόντοσιτς, Ραντουλιτσα και Κρίστιτς στις συνεργασίες των πικ εν ρολ. Η αδύνατη πλευρά παίχτηκε από τους Σερβους στην εντέλεια.
- Επίσης καθοριστικός ο Μπογκντανοβιτς που έβαλε σουτ εκτός λογικής και ξεκόλλησε τους Σερβους στα δύσκολα. Πριν βιαστείτε να πείτε οτι εμείς δεν είχαμε τέτοιο παίκτη να σας πω πως οταν ένα ματς πάει στους 20 πόντους, δεν θα άλλαζε και πολλά. Οι 90 πόντοι δεν οφείλονται σε αυτό.
- Η άμυνα μας δεν ήταν καλή προφανώς. Εδώ μπορεί να πει κανείς ένα σωρό. Για να μην το κουράσουμε ρίξτε μια ματιά στο τέλος του σημειώματος που υπάρχει στο μπλογκ για τον Μπουρούση. http://giorgospanou.blogspot.gr/2014/09/o-stretch-5.html
Οταν ο αναπληρωματικός σου ψηλός μπαίνει και κάνει 3 φάουλ σε 3 λεπτά, τότε υπάρχουν δύο επιλογές: Η θα βγάλεις το λάδι του πρωτου ή θα πας να κλέψεις το ματς με "περίεργα σχήματα". Ε, καμμιά από τις δύο επιλογές δεν ειναι και η καλύτερη.
Και ο Γλυνιαδάκης? Ναι, οκ. Για τη συμπεριφορά του Μπουρούση δεν θέλω να πω κάτι. Το αγωνιστικό με απασχολεί περισσότερο. Και αυτό λεει οτι χωρίς άμυνα δε βγαίνεις στο transition και δεν εκμεταλλεύεσαι τη μέτρια άμυνα των Σερβων σε αυτό το κομμάτι.
- Το θέμα των αποστάσεων επανήλθε στο προσκήνιο χθες. Ποστάραμε αρκετά, αλλά όταν ερχόταν η βοήθεια οι ψηλοί μας δεν ηταν σε θέση να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Μην το ρίχνετε μόνο σε αυτούς, πρέπει και οι άλλοι να έχουν σωστές θέσεις.
- Το σχήμα με τους τρεις κοντούς δε λειτούργησε και ειδικά στην άμυνα. Δοκιμάστηκε, δεν πέτυχε.

Πιο βαθειά δεν θέλω να το πάω. Το χθεσινό σημείωμα μετά το παιχνίδι ισχύει 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου