Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Θα έρθει η ώρα τους.


Χάσαμε. Μπορεί κανείς να πει πολλά για το παιχνίδι, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα. Η εθνική έχασε από μια ομάδα που έπαιξε καλύτερα βρίσκοντας τελικά μια μοίρα που δεν της ταιριαζε. Με ωραίο και συγχρονο μπάσκετ και 5-0 στους ομίλους, η ανταμοιβή της διασταυρωσης έμοιαζε και ήταν τελικά πολύ μικρή. 

Εν τέλει, αυτό που κόστισε περισσότερο ήταν η λειψανδρία στη θέση 5, εκεί όπου σημαίνοντα στελέχη αποφάσισαν να ρίξουν μαύρη πέτρα είτε από την αρχή είτε κοντά στο τέλος. Στα κρίσιμα σημεία, η ελληνική ομάδα κατέφυγε σε αλχημείες και σχήματα εκτάκτου ανάγκης. Ας είναι. Αυτούς δεν θα τους χρειαστούμε στο μέλλον. 


Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, τούτος ο αποκλεισμός δεν βαραίνει κανέναν από τους συμμετέχοντες.Η ομοσπονδία έκανε μια σωστή επιλογή για τον πάγκο, ο Κατσικάρης έπλασε μια ομάδα ελκυστική και γεμάτη σύμπνοια, οι παίκτες εφάρμοσαν κατά γράμμα τις οδηγίες και τα θέλω του προπονητή τους. Λύγισαν υπό το βάρος ενός αποκλεισμού από τη θέση του ισχυρού, όπως περίπου λυγίζουν τα φρέσκα σύνολα που στερούνται εμπειρίας.

Μην το γελάτε καθόλου, είναι έτσι ακριβώς. Αν κοιτάξετε τους αποψινούς αντιπάλους μας, θα δείτε πως και εκείνοι ψάχνουν εδώ και χρόνια την επιστροφή τους στη διεθνή ελίτ και την ανάκτηση της χαμένης αίγλης. Οπως κι εμείς, ανέθεσαν τις τύχες τους σε έναν (ακόμη πιο) νέο προπονητή και μπόλιασαν την ομάδα τους με νέο αίμα. Είχαν εν μέρει την "τύχη" να φάνε νωρίς τις σφαλιάρες, την ίδια στιγμή που η ομάδα μας περνούσε τους αντιπαλους με σπασμένα τα φρένα. Να ταν άραγε ψευδαίσθηση αυτή η εικόνα? 


Σε καμμία περίπτωση. 


Ο Μάντζαρης, ο Καλάθης, ο Σλούκας, ο Αντετοκούνμπο, ο Παπανικολάου, έπαιξαν φέτος για πρώτη φορά όλοι μαζί, στην πρώτη μάλιστα χρονιά που οι μεγάλοι σταρ του πρόσφατου παρελθόντος δεν ήταν μαζί τους. Η ώρα τους δεν είχε έρθει τελικά ακόμη. Να είστε όμως σίγουροι, θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον. Στη μαγιά αυτών και των λίγο μεγαλύτερων σύντομα θα προστεθούν και άλλοι.
Η εθνική Ελλάδος μπάσκετ είναι η πιο ωραία ομάδα που υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου