Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Μερικά νούμερα από το Παναθηναικός - Μπαρτσελόνα

Υπάρχουν μερικά νούμερα που βγάζουν μάτι και εξηγούν εν πολλοίς τι συνέβη χθες στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναικός έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Να τα δουμε.

- 18.34. Είναι τα λεπτά του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ξεκούραστος, σε ρόλο off guard (τις ασίστ τις έβγαλε ο Καλάθης), έκανε μία υπέροχη εμφάνιση την οποία ενδεχομένως επαναλάβει υπό ανάλογη διαχείριση. Κανείς μπορεί να αισιοδοξεί πως κάτι τετοιο θα συμβεί, καθώς ο Παππάς μπαίνει σιγά σιγά στο rotation.

- 4. Είναι τα τρίποντα που σούταρε ο ΠΑΟ στο α' ημίχρονο. Ναι , μόλις 4 και 12 συνολικά. Αυτό δεν σημαίνει κάτι από μόνο του, δεν είναι απαραίτητο πως όποιος σουτάρει ελάχιστα τρίποντα κερδίζει. Ομως δείχνει πως κάποιος μπορεί να προσαρμόζεται στην περίσταση, η οποία εν προκειμένω είχε ως στοιχείο της ότι στο μισό παιχνίδι η Μπαρτσελόνα αγωνιζόταν με σύνθεση που άφηνε τη ρακέτα άδεια από αμυντικά όπλα. Δεν είναι μόνο η παρουσία του Τόμιτς, αλλά και ο συνδυασμός του στην ίδια πεντάδα με τους Ντόλμαν και Αρόγιο. Αργές βοήθειες, αδυναμία για σπάσιμο των σκριν , απόλυτα λογικά ο Ραντούλιτσα έκανε πάρτι.
Ο Ραντούλιτσα, ναι, επιτέλους! Εχει ενδιαφέρον να προσέξει κανείς πού ακριβώς δεχόταν τη μπάλα. Δεν ήταν πολύ κοντά στο καλάθι, αλλά κάπου στο μέσον της ρακέτας, εκεί όπου πολλές φορές υπάρχουν "γκρίζες ζώνες". Για δείτε. 




 Για ξαναδείτε.

Kι άλλη μία και φτάνει. 





- 25/8 . Η αναλογία ασίστ-λαθών. Ο Καλάθης ήταν καταλυτικός. Ενορχήστρωσε επιθέσεις, μπήκε με περισσότερη δύναμη στη ρακέτα, έτρεξε το γήπεδο.

Και δύο νούμερα στον αντίποδα.

- 13. Τα επιθετικά ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα, τα περισσότερα υπεύθυνα που ένας περίπατος μετατράπηκε σε ντέρμπι. Ο Παναθηναικός εξακολουθεί να μην είναι ομάδα που διακρίνεται σε αυτό τον τομέα, όπως άλλωστε και σε εκείνων των αμυντικών καλύψεων στο μισό γήπεδο. Η άμυνα του πήγε καλά χθες ελέω Φελντέιν και Καλάθη (ειδικά ο πρώτος βοήθησε στο να μη χρειαστούν βοήθειες στα πικ εν ρολ), αλλά όταν χρειάστηκε να κινηθεί γρηγορότερα απέναντι στο χαμηλό σχήμα, τα πράγματα δυσκόλεψαν και δυσκόλεψαν πολύ.

- 10.48. Τα λεπτά του χρεωμένου με ένα μόλις φάουλ , Γιάνκοβιτς. Η προτίμηση στον Πάβλοβιτς δεν συνοδεύεται από τα ανάλογα ατράνταχτα επιχειρήματα. Ο Γιάνκοβιτς είναι παίκτης "σκληρού" κόρμου και η δική του σταθερότητα είναι ζητούμενο μεγαλύτερης προτεραιότητας από μερικά καλά ματς του μισθοφόρου Σερβου.

Η μικρή βαθμολογική σημασία του παιχνιδιού επέτρεψε γενικά στο τριφύλλι να μας θυμίσει κάποιες αρετές που έβγαλε στην αρχή της σεζόν. Θα ήταν όμορφο αυτά τα παιχνίδια να τα έπαιζε ήδη μαζί με έναν ακόμη παίκτη, και οι δυο τους να αποκτούσαν από τώρα χημεία. Τι να γίνει , πολλά πράγματα θα ήταν όμορφα, ίσως όμως ελάχιστα τόσο όσο η αψεγάδιαστη εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Καλό Σαββατόβραδο αγαπητοί φίλοι. Να περάσετε όμορφα. Εμείς θα πάμε για τάπας και κρασάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου