Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Επίλογος.


Σε έναν τελικό ευκαιριών, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Ρεάλ γιατί δεν πήρε τις δικές του. Στην αντεπίθεση της τρίτης περιόδου έχασε τα ριμπάουντ και δέχτηκε κάποια δύσκολα τρίποντα από τον Κάρολ, στο 62 - 55 της τέταρτης έχασε ελευθερα σουτ. Την συνταγή την είχε αναγνωρίσει (άμυνα και γρήγορη μεταφορά στην επίθεση μετά από εξασφάλιση της κατοχής) , αλλά δεν άντεξε να την εφαρμόσει μέχρι τέλους. Τα μεγάλα σουτ τα έβαλαν τελικά οι Μαδριλένοι.

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Πάμπλο Λάσο, ένας πολύ καλός προπονητής, είδε τον πιο ταλαντούχο παίκτη του να πηγαίνει προς το ΝΒΑ και άφησε να φύγουν οι Ντρέιπερ και Ντάρντεν. Εφερε στην ομάδα του τους Νοτσιόνι , Ματσιούλις, Αγιόν και Ρίβερς και ευτύχησε να δει και τους 4 να διαπρέπουν στην τελική ευθεία για το πρώτο τρόπαιο της Ρεάλ μετά από 20 χρόνια. Με τους Ρούντι και Ρέγες εκτός και των δυο παιχνιδιών, η Βασίλισσα ευτύχησε να βρει τις λύσεις μέσα από το βάθος του rotation, κάτι που δεν συνέβη με τους αντιπάλους της. 

Ο Ολυμπιακός, όπως κάθε μεγάλη ομάδα, το καλοκαίρι που έρχεται θα κάνει το ίδιο. Θα ψαχτεί, θα προσθαφαιρέσει και θα στελεχώσει ένα ρόστερ έτοιμο να παραμείνει στην κορυφογραμμή του ευρωπαικού μπάσκετ. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει. Το ζητούμενο δεν είναι αλλωστε οι τίτλοι, αλλά η παραμονή στην ελίτ που θα του δίνει τη δυνατότητα να τους διεκδικεί, όπως ακριβώς έκανε φέτος. Το τέλος φετινής του πορείας αφήνει στο στόμα γλυκιά γευση. Μην ξεχνάμε πως η παρουσία στον τελικό ηταν η επιτυχία ενός συνόλου στελεχωμένο από έναν και καθοδηγημένο από άλλον. 


Με 4 τελικούς και 2 τρόπαια σε 6 χρόνια, οι ερυθρόλευκοι αποτελούν την πιο επιτυχημένη ομάδα στον θεσμό σε αυτό το διάστημα. Πίσω από τους παίκτες που έφτασαν επανειλλημένα στην κορυφή, έρχονται άλλοι εξίσου ταλαντούχοι και εξίσου ορεξάτοι. Τις τύχες τους θα διαχειριστεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και την εμπειρία θα τους τη μεταδώσουν οι Σπανούλης και Πρίντεζης. Ο κάθε φίλος της ομάδας που είναι εξίσου και φίλος του αθλήματος, έχει απόψε, εκτός από έναν, όλους τους άλλους λόγους να χαίρεται.


Η ευρωλίγκα για το μπλογκ μας, τελείωσε για φέτος. Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου