Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ο Σπανούλης αντίθετα από τα σκριν

(Ενα πολύ συντομο σχόλιο Σαββατιάτικα) 



Στην εικόνα που βλέπετε συμπυκνώνεται ένα μεγάλο μέρος του Μαλαγα - Ολυμπιακός. Σε μια νορμάλ διάταξη χωρίς εισαγωγικά σκριν (αν και με υπερφόρτωση), ο Σπανούλης απλά αποφασίζει πως θα πάει αντίθετα από το σκριν και θα πασάρει τη μπάλα εκεί όπου θα φύγει η βοήθεια. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Σουάρεθ άφησε τον Λοτζέσκι και η Μάλαγα δέχτηκε ένα ελευθερο τρίποντο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε με αυτό τον τρόπο σμπαράλια κάθε σχέδιο του Πλάθα, καθώς επιτέθηκε πριν προλάβει η άμυνα να σκεφτεί. Βλέποντας πως οι αντίπαλοι κοντοί δεν ήταν και τίποτα σπουδαίοι αμυντικοί, προτίμησε να τους παίξει στα πόδια παρά να μπλέκει με διπλές καλύψεις ή αλλαγές.
 Η Ανδαλουσιανοι δεν είχαν και πολλές επιλογές και αναγκάστηκαν πολλές φορές να φέρουν τη βοήθεια από τη δυνατή πλευρά, ή αν θέλετε σε απόσταση μόλις μιας πάσας. Ακουσα τον Μανουσέλη να λεει σωστά πως μια τετοια τακτική δεν είναι ενδεδειγμένη, αλλά από την άλλη, τι να κάνεις? Οταν μάλιστα στη θέση του Λοτζέσκι είναι ο Πρίντεζης η ο Πέτγουει, τότε ίσως είναι καλύτερα να αφήσεις αυτούς για να ελέγξεις το drive.

Λογικό πάντως μου φαίνεται να υπήρχε και προπονητική εντολή: στο τιμ του Ολυμπιακού λογικά δεν πλέκουν πουλόβερ. Δεδομένου οτι ο Πλάθα ανοίγει πολύ τις άμυνες του στην περιφέρεια, ένα πέρασμα στα πόδια του προσωπικού αντιπάλου θα έδινε αυτομάτως και πλεονέκτημα. 


Ετσι και έγινε, με τον Σπανούλη να κάνει μια εμφάνιση από το μέλλον και τον Χάντερ μία από το πρόσφατο παρελθόν. Ποιος ήταν ο άλλος παίκτης που μάζευε με τέτοιο τρόπο τα αιρμπολ των συμπαικτών του?


Εχει ωραια στηλη ο Μανουσελης στο SDNA, πολύ καλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου