Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τούροφ και 3D


Ο προπονητής της Τούροφ ήταν αν μη τι άλλο διαβασμένος. Εκλεισε σωστά τον Μπατίστα χαμηλά, έδωσε στον Γκιστ το σουτ έτσι ωστε να επικεντρωθεί στους σκόρερ του ΠΑΟ, είδε τον Σλότερ να μην απειλεί και να χρεώνεται γρήγορα με δυο φάουλ, αποτέλεσμα γρήγορου ρυθμού. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς όμως το πήγε αλλιώς και για πρώτη φορά φέτος ανέδειξε και νέους πρωταγωνιστές.

Η νοοτροπία του "είμαι ελεύθερος άρα σουτάρω"** όπλισε το χέρι του Γκιστ για τρία τρίποντα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους ψηλούς των Πολωνών ακόμα και στην άμυνα και ο Νίκος Παππάς μπήκε φουριόζος δημιουργώντας ένα σωρό ρήγματα. Ο τελευταίος φαίνεται επιτέλους να αποκτά ένα σταθερό ρόλο, έστω και δευτερου βιολιού. Εχει ακόμα αδυναμίες και δείχνει που και που έλλειψη υπομονης. Σε μια-δυο περιπτώσεις ξεκίνησε το drive προτού στηθεί το σκριν επιτρέποντας στον αντίπαλο να ακολουθήσει. Εντούτοις, είναι εδώ και είναι καλύτερος.

Χρειάζεται ακόμα ο ΝτεΜάρκους Νέλσον? Χρειάζεται, αλλά η (οχι και τόσο μεγάλη) αδυναμία του στο σουτ θα υποχρεώσει τον Ιβάνοβιτς να κάνει κάποιες προσαρμογές και να ανακατέψει την τράπουλα ενώ ενας εκ των Μπλουμς, Μποχωρίδη θα πρέπει να μπει στον πάγο. Η ελληνοποίηση επιβάλλει οτι αυτός θα είναι ο πρώτος. 




Τις τελευταίες δύο χρονιές, ο Διαμαντίδης δε μου άρεσε, άσχετα ποιος έφταιγε. Επαιρνε ένα σωρό άστοχα σουτ, εδειχνε κουρασμένος. Φέτος είναι εκ νέου πολύτιμος, παίζοντας πλέον πιο άσος από ποτέ. Ας δούμε μερικά νούμερα, εκλιπαρώ την υπομονή σας.

Την περσινή χρονιά, ο 3D έπαιζε περίπου 31 λεπτά παίρνοντας 5,24 τρίποντα και 2,20 δίποντα ανά παιχνίδι. Φετος αγωνίζεται μέχρι στιγμής 26 λεπτά και οι αντίστοιχες προσπάθειες του είναι 2,66 και 1,66. Για να έχουμε αληθινό μέτρο σύγκρισης ας ανάγουμε αυτά τα νούμερα στα 28 λεπτά ανά αγώνα. Εκεί βλέπουμε πως πέρυσι ο Διαμαντίδης έπαιρνε 6,72 σουτ/28λεπτά ενώ φέτος 4,65/28 λεπτά.*** Ταυτόχρονα, αν και φέτος αγωνίζεται λιγότερο, οι ασίστ του είναι σχεδόν ακριβως οι ίδιες, 6 έναντι 6,2. Καντε και εδώ την αναγωγή και θα διαπιστώσετε έναν παίκτη πολύ πιο χρήσιμο για την ομάδα του, παρά το γεγονός οτι τα ποσοστά στα σουτ δεν είναι καθόλου βελτιωμένα. Εδώ βέβαια οφείλουμε να εξετάσουμε και τι είδους προσπάθειες παίρνει ο παίκτης αλλά η ουσία είναι η εξής: οταν ένας παίκτης με κακά ποσοστά σουτάρει λιγότερο, η ομάδα ωφελείται. 


** I am free, therefore I shoot.
 *** Θα ηταν χρήσιμο να αξιολογούσαμε και τον αριθμό κατοχών πέρυσι και φέτος, αλλά δεν εχω στοιχεία, σόρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου