Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο Ντε Κολό στην επίθεση της ΤΣΣΚΑ


7/7 διπ., 4/4 τριπ , 2/2 βολές και 28 πόντοι. Ο θαυμαστος Νάντο Ντε Κολό, στην επιστροφή του από το ΝΒΑ, κάνει πράγματα και θαύματα στην ΤΣΣΚΑ και είναι μακράν του δευτέρου ο παίκτης του μήνα. Οι Ρώσοι του χρωστούν σε ένα μεγάλο βαθμό την διατήρηση του απόλυτου στα διαστήματα που παίζουν λειψοί. Πότε ο τραυματισμός του Τεόντοσιτς, πότε αυτός του Ουιμς, πότε η απουσία του Μαρκοισβίλι, η ΤΣΣΚΑ δεν έχει παίξει καλα καλά πλήρης στην περιφερεια της από την αρχή της σεζόν. Ουδέν πρόβλημα. Ο Γάλλος παίζει για όλους, αλλάζοντας με άνεση ρόλους και αρμοδιότητες.

Στα τελευταία δυο παιχνίδια, ο πολύπλευρος γκαρντ έχει αγωνιστεί με απόλυτη επιτυχία στη θέση 3, συμπληρώνοντας τους Τεόντοσιτς, Τζάκσον και Φριτζόν. Οταν έλειπε ο Τεόντοσιτς, οργάνωνε μαζί με τον Αμερικάνο γκαρντ τις επιθέσεις. Ο,τι και να χρειαστεί ο Ιτούδης από εκείνον θα το βρει, αν και ακόμα δεν έχει βρει αυτό για το οποίο (πιθανολογώ οτι) τον απέκτησε.
 

Η προσφορά του Ντε Κολό θα εκτιμηθεί ακόμη καλύτερα όταν οι Ρωσοι αγωνιστούν πλήρεις και τα νούμερα του μοιραια πέσουν. Τοποθετημένος δίπλα στον Τεόντοσιτς και με τον Ουίμς στο 3, ο Ντε Κολό εξασφαλίζει στην ΤΣΣΚΑ κάτι που μέχρι πέρυσι της έλειπε: τη συνέχεια στην κίνηση της επίθεσης. Οταν οι αντίπαλοι έπαιζαν με διπλές καλύψεις τον Τεόντοσιτς, πόνταραν στο ότι ο διπλανός παίκτης του ήταν συνήθως κάποιος στον οποίο η μπάλα είτε κολλούσε (Ουίμς), είτε εκτοξευόταν προς άγνωστη κατευθυνση (Φριτζόν). Ο χαρακτήρας της περυσινής θέσης 2 πολύ σπάνια είχε ως στόχο την έξυπνη αξιοποιηση των υπολοίπων επιλογών. Η ΤΣΣΚΑ ξέμενε από ιδέες και για να τις βρει, έπρεπε να αδειάσει η ρακέτα από την παρουσία του Χριάπα. 

Φέτος τα πράγματα ειναι διαφορετικά και ο Τεόντοσιτς έχει βρει επιτέλους το στήριγμα που χρειαζόταν. Ο Ντε Κολό τον αποφορτίζει, αποτελώντας ταυτόχρονα μια εξίσου πολυσχιδή απειλή. Μπορεί να σουτάρει, να ντριπλάρει, να περάσει αντίπαλο στα πόδια και ,πιο σημαντικό, να αξιοποιήσει με πάσες τα κενά και τις ανισορροπίες της άμυνας. Δεν είναι τυχαίο οτι κερδίζει τόσα φάουλ: καθώς βρίσκεται πολλές φορές αντίπαλος με παίκτες που ήδη έχουν περιστραφεί, η αναχαίτιση του καθίσταται υπέρ το δέον δύσκολη. 


Το βασικό περιφερειακό δίδυμο της ΤΣΣΚΑ δεν έχει πολυβρεθεί μαζί στο παρκέ, πόσο μάλλον παρέα με τους Ουιμς και Χριάπα. Θα συμβεί άραγε να δούμε σε φουλ γκάζια μια ασύγκριτη σε δημιουργία τετράδα? Ή όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει? Ο Βοροντσέβιτς άλλωστε, παίζει στην εντέλεια τον ρόλο του stretch εκτελεστή που αξιοποιεί τις τρύπες που έχουν δημιουργήσει οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου