Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μαθήματα αλχημείας


O (για μια ακόμα φορά) λειψός Παναθηναικός κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι για περίπου 25 λεπτά, αλλά μοιραια υπέκυψε στις ορέξεις της Ρεάλ και στον πολλές φορές δαιμονισμένο ρυθμό που εκείνη επέβαλλε. Οι Μαδριλένοι δεν έχουν το φαντεζί περιτύλιγμα που τους συνόδευε πέρυσι, αλλά συνεχίζουν να βγάζουν διαστήματα μεγάλης ενέργειας και ταχύτητας. Δεν είναι εύκολο για τον αντίπαλο να ακολουθήσει, ειδικά αν δεν έχει το μυαλό στο κεφάλι του. Μετά από το 46 - 42, στο τριφύλλι συνέβη κάτι τετοιο. Πολλές ατομικές ενέργειες, ελάχιστη υπομονή και ένα σωρό λάθη. Στα 22 σταμάτησε το κοντέρ, με τη Ρεάλ να βρίσκει από αυτά τις παραπάνω κατοχές που χρειαζόταν για να καθαρίσει το παιχνίδι. Οι απουσίες είναι σίγουρα μια δικαιολογία, όμως ο Παναθηναικός δεν έπαιξε καλά.

Το θέμα είναι οτι τα σχήματα ανάγκης που παρουσιάστηκαν χθες, δεν θα διέφεραν και πολύ αν η ομάδα ήταν πλήρης. Κάποια στιγμή ο Διαμαντίδης θα έπεφτε και πάλι πάνω στον Ρούντι, τον οποίο θα έβρισκε επίσης έτσι κι αλλιώς απέναντι του ο Σλότερ. Ο Ισπανός κέρδισε με άνεση και τις δυο μονομαχίες, όπως άλλωστε κέρδισε η Ρεάλ και όλα τα διαστήματα στα οποία έπαιξε με ψηλά σχήματα. Κάποια στιγμή, ο Νοτσιόνι βρέθηκε να σουτάρει δυο παλάμες πάνω από τα απλωμένα χέρια του Σλότερ.
 Περιόρισαν πολύ τον γκαρντ του ΠΑΟ οι παίκτες της Ρεάλ, κυνηγώντας τον πίσω από τα σκριν και απαγορευοντας το ελευθερο τρίποντο. Τα τρία που έβαλε ήταν μάλλον από δική του προσωπική επιμονή. Η απουσία κάποιας άλλης συνεπούς περιφερειακής απειλής βοήθησε τους Μαδριλένους να επικεντρωθούν επάνω του, την ώρα που Διαμαντίδης και Νέλσον είχαν 0/8 έξω από τη γραμμή.

Ο τελευταιος βρίσκεται σε κακό φεγγάρι. Αμυντικά του ξέφυγαν χθες ολοι του οι προσωπικοί αντίπαλοι, και επιθετικά κινήθηκε σε ρηχά νερά. Το δευτερο ίσως δεν το περιμένουν πολύ από εκείνον στον Παναθηναικό, αλλά δεν παυει να ειναι ένα γεγονός πως η κοινή παρουσία του με τον αρχηγό προσφέρει στις αντίπαλες άμυνες την άνεση να κάνουν θυσίες. Η επιστροφή του Παππά μοιάζει πλέον επιβεβλημένη σε μια περιφέρεια η οποία πασχίζει ακόμη να βρει μια χημεία. Αν η θέση 3 δεν καλυφθεί επαρκώς, αυτή η αναζήτηση θα συνεχίζεται σταθερά μέχρι το τέλος της σεζόν. Κανείς δεν μπορεί άλλωστε να ισχυριστεί οτι τα χθεσινά 13 λεπτά του Χαραλαμπόπουλου ήταν χειροπιαστό κέρδος.


Ο Ιβάνοβιτς έχει φτιάξει μια καλή ομάδα με θράσος και καμποσα αποτελεσματικά set plays, αλλά ψάχνει ακόμα στοιχεία που θα την ανεβάσουν επίπεδο. Αμυνα στο πικ εν ρολ και στον αέρα, περισσότερη post δημιουργία. Είναι αμφίβολο αν θα τα βρει, ακόμα και όταν η επιστροφή των τραυματιών αυξήσει δεδομένα τις αντοχές, τις λύσεις και την καθαρότητα στη σκέψη. Δεν είναι εκτός προγράμματος για ένα σύνολο του Μαυροβούνιου κοουτς να χάνει για κάποια λεπτά το μυαλό του....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου