Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

The Spur's Loop

Για μια ακόμη χρονιά, οι βιονικοί και απίθανοι San Antonio Spurs βρισκονται στην κορυφή του ΝΒΑ. Εκεί που όλη τη χρονιά μιλούσαμε για την Ιντιάνα, για τον επόμενο MVP Κεβιν Ντουράντ, για τον Λεμπρόν, το Χιούστον του Χάουαρντ και την έκπληξη του Πόρτλαντ, ήρθε η παρέα του Πόποβιτς και του Ντάνκαν να κάνει ένα 15-0 και ουσιαστικά να καπαρώσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου σε όλο το πρωτάθλημα. Είμαι χρόνια τώρα αμετανόητος φαν τους, όπως και του Πόποβιτς. 


Φέτος έχουν τα καλύτερα νούμερα στη στατιστική από τότε που πήραν το τελευταίο τους πρωτάθλημα το 2007. Κινητήριος μόχλος τους είναι φυσικά ο Τόνι Πάρκερ, με περίπου όλη την ομάδα να περιστρέφεται γύρω του με ιδανικά μοιρασμένους ρόλους. Τίμι και Μάνου παίζουν 20 -25 λεπτά, όταν ο Σπλίτερ έχει διψήφιο η ομάδα δε χάνει ποτέ, οι Μπελινέλι και Λέοναρντ παίζουν ιδανικά τον ρόλο του παίκτη που δέχεται την έξτρα πάσα και γενικώς ο καθένας έχει τον ρόλο του σε μια επίθεση που ψάχνει επίμονα και με μαθηματική προσήλωση τα σουτ υψηλών ποσοστών. 


Στο youtube βρήκα ένα πολύ ωραίο βίντεο με ένα σύστημα το οποίο τρέχουν πάρα πολύ, το λεγόμενο και Spur's Loop. Aυτό δεν αφορά τίποτε άλλο παρά την ελεύθερη και ως ένα βαθμό αυτοσχεδιαστική κίνηση του Τόνι Πάρκερ πίσω από τρία σκριν σε όλο το πλάτος του low post ή της βασικής γραμμής αν προτιμάτε. Οι ψηλοί (3,4,5) δίνουν συνεχόμενα (staggered) σκριν και ο Τόνι αποφασίζει. Θα το καταλάβετε πολύ καλύτερα αν το δείτε σε πολλά παραδείγματα μαζί με τις παραλλαγές του. Εξαιρετικό και εκτελεσμενο στην εντέλεια.



Για όσους δε βαριέστε, διαβάστε και αυτό http://bleacherreport.com/articles/2003677-is-this-san-antonio-spurs-team-the-best-since-title-winning-2007-group
Εγραψε πάλι ο (γ)κουρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου