Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Τα κόκκινα φεύγουν, το rematch έρχεται, και ο James Harden δεν παίζει άμυνα.

Kαθώς τελειώνει ο Μάιος και η θερμοκρασία σήμερα χτυπάει 30άρι, δύο πράγματα συμβαίνουν.
 

Α. Τα κόκκινα κρασιά πηγαίνουν σε τόπο δροσερό και ως επί το πλείστον μας αποχαιρετάνε μέχρι τον Οκτώβριο εκτός αν κάτι πολύ ιδιαίτερο προκύψει. Στη θέση τους, τα δροσερά λευκά. Η προτίμηση μου στο ασύρτικο είναι γνωστή τοις πάσοι και το νέο μου απόκτημα είναι ένα Asyrtiko De Mylos 2012 βαρέλι από τον Χατζηδάκη. Πάει για την επόμενη εβδομάδα με ένα λιπαρό ψάρι στη σχάρα, π.χ. λαυράκι.
 



Β. Οι φιναλίστ του ΝΒΑ αχνοφαίνονται στον ορίζοντα. Heat και Spurs έχουν εμφανές προβάδισμα και το rematch δεν είναι μακριά. Το Μαιάμι έχει ανεβάσει τους αμυντικούς ρυθμούς και απέναντι σε μια προβληματική επιθετικά Ιντιάνα, δύσκολα θα χάσει 4 παιχνίδια. Οι Heat παίρνουν ρίσκα στην άμυνα του pick n' roll, ντουμπλάρουν τον χειριστή της μπάλας και αφήνουν κάποιους χώρους, όμως το κόστος είναι μικρό απέναντι σε μια επίθεση όπως αυτή των Πέισερς (Διαβάστε εδώ : http://www.sbnation.com/nba/2014/5/24/5747396/miami-heat-defense-indiana-pacers-nba-playoffs-2014). Μια τέτοια τακτική απέναντι στους Σπερς ίσως δεν αποδώσει το ίδιο, δεδομένου πως οι τελευταίοι είναι οι εξπέρ στο παιχνίδι των αποστάσεων και στη μεταφορά της μπάλας στην αδύνατη πλευρά, ενώ συν τοις άλλοις διαθέτουν και τον καλύτερο πλέι μέικερ της λίγκας.
 

Η ομάδα του Πόποβιτς, με τους σαφείς και μοιρασμένους βαθειά μέσα στο ρόστερ ρόλους, μοιάζει απίθανο να τραβηχτεί ως το τελος του δρόμου απέναντι στην Οκλαχόμα των δύο παικτών. Η απουσία του ικανότατου αμαυντικού πασπαρτού Σέρχε Ιμπάκα κάνει τα πράγματα ακόμα ευκολότερα. Ο "Ισπανός" ενδέχεται να επιστρέψει αν η σειρά πάει μακρύτερα, αλλά και πάλι θα είναι ανέτοιμος. Από ο,τι φαίνεται το μόνο άγνωστο είναι σε πόσα παιχνίδια θα ολοκληρωθούν οι δύο σειρές.
 

Σας αφήνω να απολαυσετε μια ηλιόλουστη Κυριακή με ένα βίντεο που κοινοποίησε το TalkBasket.net και αφορά τον Τζέιμς Χάρντεν. Ως γνωστόν, όλοι οι μεγάλοι σταρς είχαν και έχουν στο ρεπερτόριο τους και την δυνατή άμυνα. Θυμηθείτε τους Τζόρνταν και Πίπεν, δείτε τον Λεμπρόν. Ο μουσάτος γκαρντ των Ρόκετς είναι το ακριβώς αντίθετο. Δεν γίνεται να θες να λέγεσαι μεγάλος παίκτης του ΝΒΑ, όταν έχεις τέτοιες επιδόσεις στην άμυνα. Δείτε αυτό που ακολουθεί και θα το διαπιστώσετε. Ορισμένες φάσεις είναι πραγματικά εξωφρενικές, στα όρια των bloopers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου