Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η ώρα των φανζ: Ο Κατσίβελης, ο Κάρι και η ισορροπία του τρόμου

Μου ζητήθηκε να επαναφέρω στο facebook τη στήλη "Η ώρα των φανζ" με επιλογές από δικά σας σχόλια επάνω σε θέματα της επικαιρότητας, Εχω σταχυολογήσει (ναι, αμε) μερικά και ήρθε η ώρα να τα μεταφέρω απαντώντας με τη δική μου οπτική. Για να τα δούμε.

Ολυμπιακός και ψηλοί.

Επάνω στη θέση μου οτι ο Ολυμπιακός δεν παίζει πολύ με τους ψηλούς του,  κοουτς που δεν ανήκει στη σελίδα μας (ακόμα) αναφέρει: "Το θέμα είναι αν μπορεί να ανταπεξέλθει και ο ψηλός της ομάδας σε αυτό. Ποιος π.χ. από τους ψηλούς του ολυμπιακού μπορεί να δημιουργήσει από το ποστ και να δώσει τη μπάλα στην αδύνατη; Oι υπόλοιπες ομάδες [...] έχουν τουλάχιστον ένα παίχτη που μπορεί. Μπατίστ, Τόμιτς, Κρστιτς, Μπουρούσης - Μίροτιτς. Αξίζουν δηλαδή οι ψηλοί του ολυμπιακού να πάρουν την ευθύνη από παίκτες με προσωπικότητα όπως ο Σπανούλης;"


O Panou λέει: Πρέπει έτσι κι αλλιώς να φύγουν ευθύνες από τον Σπανούλη, αλλιως ξεκινούν τα προβλήματα στα δυναμικά hedging και στις διπλές καλύψεις των αντιπάλων. Ειδικότερα όταν στον αρχηγό του Ολυμπιακού βγαίνουν ψηλότεροι παίκτες, δημιουργούνται κενά στη ρακέτα. Καποιος θα βρεθεί σε θέση βολής ή με κοντύτερο αντίπαλο. Οι ερυθρόλευκοι τέτοιους ψηλούς δεν έχουν όντως, όμως ο Ντάνστον μια αξιοπρεπή πασούλα μπορεί να τη δώσει, ενώ κατά τη γνώμη μου είναι καλός στα τελειώματα του μετά από πικ εν ρολ.

 Κατσίβελης.

Φίλη που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της μου λέει. "Μου έχει κάτσει άσχημα η φάση με τον Κατσίβελη, γιατί δεν το διώχνει το παιδί αφου δεν το πάει? Οποτε τον έβαλε, ήταν θετικός." Αντίθετα, το καμένο χαρτί υποστηρίζει πως "κάθε φορά που παίζει, δικαιωνει μπαρτζ που δεν τον εμπιστευεται. Δυστυχώς."

Ο Panou λέει: Καλώς ή κακώς ο Κατσίβελης δεν έχει εξελίξει το επιθετικό παιχνίδι του και αμυντικό γκαρντ που να προωθεί και τη μπάλα ο Ολυμπιακός έχει βρει στο πρόσωπο του Μάντζαρη, ο οποίος είναι και πιο επιθετικός φέτος - αν και ακόμα δισταζει πολύ στο drive. Τη δεδομένη στιγμή η ομάδα έχει ανάγκη έναν γκαρντ που να απειλεί από τη weakside και ο Κατσ δεν είναι τετοιος. Πέρυσι που έλειπε ο Μάντζαρης η ομάδα είχε ανάγκη τα δικά του στοιχεία, φέτος όχι τόσο. Γι αυτό και ο Κόλινς σιγά σιγά κερδίζει χρόνο συμμετοχής. 

Η άνοδος του Ραμέλ Κάρι 

Eίναι γεγονός πως ο Κάρι εχει σταθεροποιήσει τη συνεισφορά του στα τελευταία παιχνίδια και ο Petros Syd πάει το χρόνο πίσω.
- "Συνεχίζεις να πιστευεις κόους ότι ο Κάρι είναι λιγος;"
- G.P. "Δεν είπα οτι είναι λίγος"
- "Κατα λέξη είχες πει οτι ήταν υστερήσας στους περσινούς τελικούς της Α1 και ότι σαν αυτόν υπάρχουν άλλοι [πολλοί] στην Ευρώπη! Και όσο μείωνες τον Ραμελ τόσο πονούσα μέσα μου. Σ'αγαπάω σ εκτιμάω αλλά μη μου κάνεις τον Sang Ping τώρα..!"

Ο Panou λεει: Φυσικά ο Κάρι δεν είναι λίγος, άσχετα αν δεν ξεχωρισε στους περυσινούς τελικούς. Οχι όμως και πολύς. Θεωρώ ακόμα πως είναι ένας αξιοπρεπής ρολίστας που στην καλή του μερα θα βοηθήσει κάμποσο την ομάδα του χωρίς να κάνει τη διαφορά.

Κατόπιν τουτου ο φίλος Jason Koutentakis μου ζητά να τοποθετήσω τον Κάρι στο παρακάτω γράφημα.



Ο Panou τοποθετεί : 4 στον κάθετο άξονα, 1 στον οριζόντιο. Λίγο καλύτερος του Διαμαντίδη δηλαδή.
Γενικά πάντως για τους δύο αιώνιους το καλύτερο σχόλιο μας το προσφέρει ο Kostas Charokopos. "αν καποιος εχει την εντυπωση οτι Παναθηναικος ή Ολυμπιακός θα πηγαίνουν κάθε εβδομαδα στην ευρώπη και θα σκορπάνε τον τρόμο τι να πω..." . Αυτό ακριβώς, η κριτική θέλει και υπομονή.


Μακάμπι. Με αφορμή τα καλά μου σχόλια για τη Μακάμπι, ο Antonis Mitrou υποστηρίζει: "Με ένα σοβαρότερο άσσο αντί του Rice, η Maccabi θα έβλεπε στα ίσια τίτλο. Ο Bluthenthal δηλώνει κανονικά το παρόν, σοβαρός -και έμπειρος προπονητής- υπάρχει, γεμάτη ομάδα." Ενώ ο Menelaos Toumpas λέει πως μετά τον τραυματισμό του Σον Τζέιμς, ο,τι και να κάνει ο "γατος στον πάγκο" (Μπλατ) δεν θα αντέξει.

Panou claims: Συμφωνω πως οι Ισραηλινοί χρειάζονται ενα πιο καθαρό πλέι-μεικερ. Ο Μπλατ ειναι μια παρεξηγημένη περίπτωση. Εχει καλές ιδέες, ρηξικέλευθες προτάσεις και σύνθετη σκέψη, όμως πολλές φορές έχει πιαστεί να μη σκέφτεται καθαρά στα παιχνίδια. Τον έχω σε εκτίμηση όσο έχει και εκείνος τον Σον Τζέιμς. Δηλαδή, κάμποσο. Το πως θα ανταποκριθεί ο Τάιους θα κρίνει πολλά, όμως ο βασικός ψηλός της Μακάμπι είχε και παιχνίδι με πλάτη και πολύ καλές τοποθετήσεις στο επιθετικό ριμπάουντ. Πάντως ο Αλεξ πάει μια χαρά μέχρι στιγμής, ασε που ο Τζειμς δεν έκανε και χρονιά σαν την περυσινή. Τη βλέπω ακόμα δυνατή.

Κουφός και εθνική.

Ο Stefanos Kavallierakis επισημαίνει. "Ο Κουφός εχει λιγο τη νοοτροπία μεταναστών-Καζαντζίδη πιστεύω οτι θα έρθει όμως αυτή τη φορά".

Panou: Μακάρι αγαπητέ φίλε. Ομως πραγματικά λίγο ενδιαφέρει. Κουφός και Καλάθης δεν ειναι προιόντα του ελληνικού μπάσκετ. Αν θέλουν να βοηθήσουν έχει καλώς, αλλιώς θα βλέπουμε στο μέλλον τον Γιαννάκη και θα χιαρόμαστε.

Giorgos Panou - Μπάσκετ.
Εντονη κριτική δέχτηκε και η σελίδα μας, μετά τα πρόσφατα άρθρα τακτικής και της αναλύσεις για την ευρωλίγκα. Ενα εκ των ιδρυτικών μελών, ο Αλέξανδρος Παπαιωάννου, μας εφιστά την προσοχή. "Πολυ αναλυση επεσε κουραστηκα να διαβαζω..νοσταλγω τις στιγμες που απλα κραζομασταν..εχουμε γινει πολυ Ευρωπαιοι στο κινημα κ αρχιζω να ανησυχω." Ενώ ο Manos Kasiotis υποστηρίζει πως οι αναλύσεις μας αποσπούν την προσοχή από σοβαρά θεματα όπως το ντύσιμο των προπονητών.

Στις ανάγκες των φίλων ανταποκρίθηκε αμέσως ο Pygmalion Anastasopoulos ανεβάζοντας αυτό.



Κατόπιν τούτου έγινε στα σχόλια χαμός και τα πάντα ήρθαν ξανά στη θέση τους.

O Giorgos Panou λεει: Η σελίδα αυτή ισορροπεί ανάμεσα στη μπασκετική ανάλυση πέραν του 'κερδισε όποιος το ηθελε περισσότερο' και στον καλώς εννοούμενο χαβαλε. Εχω την τύχη να έχει μέσα 229 άτομα τα οποία αντιλαμβάνονται πλήρως το χαρακτήρα της και δεν ολισθαίνουν ούτε στη μία, ούτε στην άλλη πλευρά. Ουτε το παρασοβαρεύουμε, ουτε το παραγ.....

Μέχρι την επόμενη 'ωρα των φανζ' , να είστε καλά.

3 σχόλια:

  1. Δάσκαλε είσαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ...! Σε ευχαριστούμε που μας τιμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή