Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Εντυπώσεις και ένα ερωτηματικό - 4η μέρα.


Τον Exum περιμέναμε να δούμε από την Αυστραλία, αλλά τζίφος. Ο μικρός είναι ρολίστας και δεν παίρνει τον χρόνο που έπαιρνε στα φιλικά. Στο κρίσιμο παιχνίδι τους οι Αυστραλοί στράφηκαν στις σταθερές αξίες: Ινγκλς, Ντελαβέντοβα, Μπέινς. Οι Λιθουανοί μοιάζουν ξαφνικά με αντίπαλο κατά παραγγελία αφού η περιφέρεια είναι αποκομμένη από τους ψηλούς. Μόλις 8 ασίστ για τη Λιέτουβα, η οποία μοιάζει μπερδεμένη σε όλα και δεν εμπιστεύεται παίκτες-κλειδιά.


Τεράστια έκπληξη στον 3ο όμιλο όπου η μεγάλη Φινλανδία ηττήθηκε από τους τσουρουκάδες της Δομινικανής δημοκρατίας. Το "θαυμαστό πρόγραμμα" της χώρας των χιλίων λιμνών δεν λειτουργεί. Περίεργο, διότι το να παίζεις γύρω-γύρω όλοι και να σουτάρεις ακατάσχετα τρίποντα είναι συνήθως τακτική δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Πως τους έκατσε έτσι τους Δομινικανούς να κερδίσουν σουτάροντας μόλις 17 τέτοια είναι να απορεί κανείς.
Φοβερή ή εμφάνιση του Βάργκας που κατέβασε 13 ριμπάουντ, 15 επιθετικά είχε η ομάδα του.

Λοιπον, ένα μεγάλο ερωτηματικό που συνοδεύει την εθνική είναι αν θα βρεθεί παίκτης να τραβήξει το σκορ όταν η ομάδα κολλήσει. Θεμιτό σαν προβληματισμός και λογική απορία. Θα μου επιτρέψετε όμως να πω, όχι τόσο σημαντικό σαν ζήτημα. Βλέπετε, ακόμα και στις κρίσιμες επιθέσεις πρέπει να γίνει ένα καλό σκριν, οι παίκτες να πάρουν σωστές αποστάσεις, να βγει ένα μις-ματς. Ας βγάλουν π.χ. οι άλλοι τον Αντετοκούνμπο ένας με έναν και βλέπουμε. Ας ανοίξει ένας σωστός διάδρομος για τον Καλάθη σε μια κρίσιμη επίθεση, και τότε σας λέω εγώ. Ας πάρει σωστά θέση ο -clutch- Παπ και ας υποδεχτεί μια καλή πάσα.
Ο Κατσικάρης γνωρίζει τι ρόστερ έχει και αν θέλουμε να προβληματιστούμε, τότε καλό είναι να κοιτάξουμε πράγματα που αφορούν τη λειτουργία του. Οσο (και αν) αυτή αναβαθμίζεται, μην σας απασχολούν "οι στιγμές που η μπάλα καίει". Πόσες φορές παλιοτερα ο Νίκος Ζήσης πήρε φωτιά όταν έπρεπε? Η εθνική βγάζει πρωταγωνιστές της τελευταίας στιγμής μέσα από τη μηχανή.
Εμένα εξακολουθεί να με φοβίζει η άμυνα σε ψηλότερους αντιπάλους που ανήκουν σε ομάδες που παίζουν πικ εν ρολ. Αλλά εδώ είναι η Κροατία και η Αργεντινή για να μας τεστάρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου