Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Back to the Basics



 Μπερδεμένη ομάδα αυτή η Αρμάνι Μιλάνο. Τζεντίλε και Λάνγκφορντ κόντεψαν να τρυπήσουν το παρκέ με τις τρίπλες, ο Χάκετ δεν ήξερε που βρισκόταν, ο Τζέρελς ξεφορτωνόταν τη μπαλα με κάθε ευκαιρία. Ψηλοί σοβαροί δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς και το συνονθύλευμα του Μπιάνκι λογικά δεν θα μακροημερεύσει.

Ε και?


Tετοιες ομάδες αντιμετωπισε και στην πρώτη φάση ο ΠΑΟ και τις έβλεπε σαν απροσπέλαστο τοίχο. Ακόμη ίσως θυμούνται τις λαχτάρες με Λιέτουβος και Αστέρα οι πράσινοι, για αυτό και αυτή τη φορά δεν άφησαν περιθώρια. Η προσέγγιση ήταν βέβαια διαφορετική. Κάθε πικ έβρισκε τον Διαμαντίδη τρία μέτρα κοντά στο καλαθι και όχι εξ αποστάσεως δημιουργό από την περιφέρεια. (Σχεδόν) σε κάθε Παναθηναική κατοχή οι Ιταλοί έπρεπε να προστατευσουν τη ρακέτα τους από τις εφορμήσεις του αρχηγού, τα ποσταρίσματα του Μασιούλις και τα επιτόπια άλματα των δύο θηρίων.

Το ποστ παιχνίδι είναι (μαζί με την άμυνα) η ναυαρχίδα του Πεδουλάκιου (sic) Παναθηναικού, η ένδειξη της προσήλωσης και της διάθεσης να ψάξουμε το miss match άμυνα. Το επισημάναμε και πρόσφατα, οι πράσινοι είναι ομάδα που μπορεί να πάρει πολλά από την ποστ δημιουργία. Είτε με split out, είτε με πικ εν ρολ, είτε από τη βασική γραμμή. Το παιχνίδι του ΠΑΟ ανοίγει όταν οι άμυνες κλείνουν προς τα μέσα για να προστατευτούν από τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των αντιπάλων τους. Αυτό το τόσο απλό μπάσκετ είδαμε χθες. Back to the basics που λένε. Και με όλους να προσπαθούν στο ριμπάουντ, όμως σε αυτό έτσι κι αλλιώς ο ΠΑΟ αριστεύει προσφάτως και ήδη από την περυσινή άνοιξη.

Ο Μπιάνκι βρέθηκε έρμαιο (και) των εμμονών του. Ο Διαμαντίδης δεν είναι Σπανούλης να του βάλεις τον Μος για να του κόψεις τη θέα στο καλάθι. Ο 3D δεν τη χρειάζεται, γιατί η εκτέλεση δεν είναι προτεραιότητα του, όπως επίσης δεν είναι το να περάσει στα πόδια τον αντίπαλο. Βγάζει στο παρκέ αλτρουισμό και διορατικότητα . Το μαρκάρισμα ήταν για αυτόν παιχνιδάκι και η ύστατη προσπάθεια του Ιταλού κοουτς να ανακόψει τον ρυθμό πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Νομίζω είναι αυτά αρκετά για σήμερα. Ο Παναθηναικός έκανε μια νίκη που ενδεχομένως να την κάνουν όλοι, όμως ... "ενδεχομένως". Αρα δεν είναι κι άσχημα ε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου