Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

H Xίμκι


Γενικα
Η κάτοχος του Eurocup επιστρέφει στην ευρωλιγκα και στοχευει ψηλά, πολύ ψηλά. Εχοντας κρατήσει τον εμβληματικό πλέον Κουρτινάιτις στον πάγκο, και έχοντας κάνει μεταγραφές από το ψηλότερο δυνατό ράφι, σκοπευει να εκθρονίσει την ΤΣΣΚΑ από τον θρόνο του ρωσικού μπάσκετ και να γίνει εκείνη η πρωτη 'ανατολική' δύναμη. Είναι πιθανό να τα καταφέρει, αρκεί να βρει τρόπους να καλύψει κάποια αδύνατα σημεία του ρόστερ και να πάρει το καλύτερο από τα νέα της αστέρια, των οποίων η ικανότητα να συντονίζονται με τις ομαδικές επιταγές είναι συζητήσιμη. Το γεγονός οτι μαζί με τους νέους έμειναν στην ομάδα και παίκτες - κλειδιά των προηγούμενων βερσιόν, είναι αν μη τι άλλο θετικό.

Υπέρ. 
Ο Κουρτινάιτις είναι απόλυτος άρχοντας, και αυτό είναι καλό με τόσα νέα πρόσωπα. Οι Σβεντ και Ντράγκιτς δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υποταχθούν στο στοχευμένο μπάσκετ του προπονητή.
Η γραμμή της περιφέρειας είναι ζηλευτή. Οι δυο νεοεισελθέντες θα συναντήσουν τον Ταιρίς Ράις και τον Πέτερι Κοπόνεν, ενώ ακριβώς από πίσω τους θα έρχεται ο απίθανος σουτέρ τριών πόντων Γιάλτζεφ, που ειχε περυσι 50,8% στα τρίποντα στο eurocup. Χαιρε βαθος αμέτρητο.
Το δίδυμο των Ογκουστιν - Ντέιβις έχει με τα χρόνια αποκτήσει τρομερή χημεία, για όσο συνυπάρχει στο γήπεδο, ενώ η προσθήκη Τοντόροβιτς δίνει μια έξτρα ωθηση στην πικ εν ρολ άμυνα και στα τελειωματα ακριβως κατω από το καλάθι, εκεί όπου ο Ντειβις δεν είχε πάντα σταθερη παρουσία, λογω και των τραυματισμων.

Κατά
Δεν θα είναι ευκολο να συντονιστεί όλο αυτό, καθώς δεν υπάρχει ένας καθαρά οργανωτικός πλέι-μέικερ και ο Ράις δεν είναι σίγουρο πως θα αφησει έτσι εύκολα τον ρόλο του ηγέτη που είχε περυσι. Επίσης, πρέπει καποιος να έχει ως προτεραιότητα την πίεση στη μπάλα.
Η φροντ λάιν σίγουρα δεν βοηθά το άνοιγμα των αποστάσεων . Αυτό δεν θα ηταν κακό αν επαιζαν συνέχεια ως διδυμο οι Ντειβις-Ογκουστιν, αυτό όμως δεν θα συμβεί. Ο κοουτς θα πρεπει να κανει αλχημείες για να βρει πιο ευέλικτα σχήματα, και το ίδιο ισχύει και για την άμυνα.
Τελος, κάποιος από τους Ρωσους-εργαλεία θα μείνει πίσω, όταν πέρυσι ήταν όλοι τους πολύτιμοι. Γιάλτσεφ , Σελεκέτο ή Ιλνίτσκι?

Καλυτερη μεταγραφη
Δυσκολο να πει κανείς, θα πρέπει να το δούμε. Αν ο Σβεντ βρει το ρόλο του και δεν δημιουργήσει ένα περιεργο ντόμινο στις θέσεις 2-3, τότε θα είναι μάλλον αυτός, κυρίως επειδή σε κοντά σχήματα μπορεί να κατέβει θέση. Αν δείτε πως είναι στελεχωμένη η θέση 3, τότε ισως συμφωνήσετε οτι αυτο χρειάζεται. Ο Μόνια πάντως δεν πάει πουθενά.

Στο τέλος MVP θα είναι ο...




Πολ Ντέιβις. Στην περιφερεια θα υπάρχει ένας ρόλος για όλους, αλλά κάτω από το καλάθι ο χωρος του ανήκει. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης σε πολύ καλή ηλικία (31), είναι χρόνια στην ομάδα και φέτος θα κάνει μια ολόκληρη σεζόν, γεμάτη από πόντους και ριμπάουντ. Καμμιά άμυνα δεν μπορεί να καθυστερήσει όταν ο Αμερικάνος κόβει προς το καλάθι ή σουτάρει από τα 4 μέτρα. Παιχταρας.

Θα αναδειχθεί ο... 
Μάρκο Τοντόροβιτς. Απαλλαγμένος από τα δεσμά της Μπαρτσελόνα και μετά από μια χρονιά που έλμψε στη Μπιλμπάο, ο Mαυροβούνιος μπορεί να γίνει εώς και το steal της χρονιάς. Λεπτά θα βρει μπόλικα, θα παιξει πικ εν ρολ, θα τελειωσει φασεις κοντά στο καλάθι και θα παίξει την άμυνα που δεν ηθελε να έχει ο Πασκουάλ στην ομάδα του.


Πολύ Πρώιμη πρόβλεψη. 
Ανοιχτα όλα τα ενδεχόμενα, και όταν λέμε όλα, εννούμε όλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου