Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η Μάλαγα

Γενικα
Τα χρόνια περνούν, και η Μάλαγα μένει μονίμως η ίδια, από πλευράς επιδόσεων τουλάχιστον. Αναρωτιέται κανείς αν η μόνιμη θέση της στη διοργάνωση αποτελεί τελικά ένα μεγάλο σκανδαλο. Η Μάλαγα είναι μονίμως σχετικά ανταγωνιστική, και στο τέλος βυθίζεται στη (χρυσή) μετριότητα. Τουλάχιστον με τον Πλάθα έχει ανέβει μισό επίπεδο σε ο,τι αφορά την άμυνα και τη σκληρότητα. Πέρυσι πάντως σούταρε στον βρόντο αλλεπάληλα τούβλα, κάτι που φέτος θα προσπαθήσει να διορθώσει βάζοντας στη μηχανή παίκτες όπως ο Τζάκσον και ο Νέντοβιτς. Γενικώς, η ομάδα αποτελείται από παίκτες-στοιχήματα, που δεν έπιασαν στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά έχουν δυνατότητες και πολλά να αποδείξουν: οι δυο που αναφέραμε, ο Κουζμίνσκας, ο Μάρκοβιτς, ο Ντιεθ...

Υπέρ
Το ρόστερ, αν και στερειται μεγαλων ονομάτων, παρουσιάζει ισορροπία σε όλες τις θέσεις. Ο Πλάθα θα μπορεί να διατηρεί την ενέργεια σε υψηλά επίπεδα, κάτι που είναι το πιο σημαντικό ζητούμενο σε ομάδες που θέλουν να παίζουν άμυνα με ανάλογη ένταση. Με την προσθήκη του Τζαμάρ Σμιθ, η περιφέρεια θα πιέζει πολύ καλά τη μπάλα.
Ακόμα , ο Κουζμίνσκας δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και λογικά θα λάμψει, ενώ ο Χέντριξ είναι μια σαφής αναβάθμιση σε σχέση με τον Γκολούμποβιτς. Τελος, το κίνητρο των υπολοιπων καλών μονάδων βρίσκεται στα ύψη. Η Μάλαγα δείχνει στην εκκίνηση καλύτερη από άλλες χρονιές.

Κατά. 
Εφυγε ο Γκρέιντζερ, οι ψηλοί δεν είναι βεβαιο πως θα υποστηρίξουν το αμυντικό πλάνο, ενώ οι Τζάκσον και Σμιθ δεν αποτελούν ακριβώς εχέγγυο σταθερότητας και καθαρού μυαλού. Ο Πλάθα θα πρέπει να βάλει χαλινάρι στις παρορμήσεις τους, αν και ο δευτερος μπορεί να παίξει και πιο συγκρατημένα.
Το βάθος στη θέση 5 είναι ένα ζητημα, καθώς αν για κάποιο λόγο Χεντριξ ή Βασκεθ λείψουν, από πίσω δεν υπάρχει (σχεδόν) τίποτα. Γενικώς, μιλάμε για μια σύνθεση συγκεκριμένων δυνατοτητων, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Καλύτερη μεταγραφή. 
Ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Το come-back του είναι σταδιακό και γίνεται με σταθερά βήματα. Στο ευρωμπάσκετ έδειξε πως βελτιώνεται κι άλλο, και μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περίμετρο, δίνοντας στην ομάδα πράγματα που της έλειπαν πολύ.


Στο τέλος MVP θα είναι ο...


Mιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ανεβασμένος περυσι, στο ευρωμπάσκετ έδειξε οτι εχει βρει αυτοπεποίθηση, και είναι έτοιμος για αυτό που λένε break-out season, αρκεί να γίνει πιο τολμηρός στις εκτελέσεις του από απόσταση, απελευθερώνοντας πιο γρηγορα. Εχει το πακέτο για να παει πολύ ψηλότερα.

Θα αναδειχθεί ο...
Nτάνιελ Ντίεθ, στην επανάκαμψη του στην ευρωλίγκα. Είναι μόλις 22, στη Ρεάλ δεν τον πίστεψαν, πέρυσι στην τρίτη ομάδα των Βασκων (Gipuzkoa) είχε 41% στα τρίποντα. Μπροστά του δεν έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό, συνεπώς γιατί όχι?


Πολύ πρώιμη πρόβλεψη. 
Χμ... δεν ξέρω. Λογικά το τοπ-16 είναι το ταβάνι. Χωραει ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, Ρεαλ, Μπαρτσα, Χιμκι, Φενέρ, Εφές, Μακάμπι, Κουμπάν? Λιγο δύσκολο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου