Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Hunter and Hunter


Δυο οι μεγάλες χθεσινές εκπλήξεις της March Madness, με τη μία να κρύβει από πίσω της και ένα μικρό παραμύθι.

Βλέπετε, ο RJ Hunter, o guard του Georgia State που έριξε στο καναβάτσο το αθλητικό και ισχυρό Baylor, είναι ο γιος του προπονητή της ομάδας Ron, με τους δύο να έχουν χαράξει εδώ και κάποια χρόνια κοινή πορεία.


Πατέρας και γιος βρέθηκαν στις ίδιες θέσεις (προπονητή και παίκτη) ήδη από το high school στους IPUI Jaguars της Ιντιανάπολις. Οταν ο μικρός αποφοίτησε, οι δυο τους μετακόμισαν στην Ατλάντα, εκεί όπου ο Ron ανέλαβε το κολεγιακό πρόγραμμα του Georgia State. Φυσιολογικά, τον ακολούθησε και ο RJ, απορρίπτοντας στο μεταξύ προτάσεις από σαφώς ισχυρότερα κολέγια. Σύμφωνα με το Sports Illustrated, φάσεις σαν αυτή που έκρινε το χθεσινό θρίλερ του δευτερου γύρου του τελικού τουρνουά του NCAA, ήταν δουλεμένες από χρόνια στις οικογενειακές προπονήσεις. O γιος εκπαιδευόταν στις clutch καταστάσεις παριστάνοντας τον Reggie Miller και ο πατέρας μετρούσε δυνατά την αντίστροφη ροή στο χρονόμετρο.

 Το χθεσινό νικητήριο σουτ, εκτός από το να στείλει τους φιλάθλους των Panthers στα ουράνια, έστειλε και τον Ron Hunter στο παρκέ μετά από έναν αμίμητο πανηγυρισμό, τον οποίο είμαι σίγουρος πως διακρίνετε στο βίντεο.


 Σπουδαια τα λάχανα βέβαια για τον παθιασμένο πατέρα, ο οποίος ήδη κοουτσάρει στο τουρνουά με σκισμένο αχίλλειο, τον οποίο κονόμησε πρόσφατα τραυματίζοντας τον εαυτό του μετά από αντίστοιχο πανηγυρισμό!! Το περιστατικό συνέβη στον τελικό της περιφέρειας Sun Belt, εκεί όπου το Georgia State επικράτησε με 38 - 36 (!) κερδιζοντας τον τίτλο-εισιτήριο για τη March Madness. Παρακάτω τον βλέπετε να αποχωρεί υποβασταζόμενος μετά το 57''. 


Δεν είναι να τον παρεξηγεί κανείς, μιας και πέρυσι έχασε το αντίστοιχο πρόκριμα στην παράταση και για ένα μόλις πόντο (81 - 82 από το Louisiana-Lafayette), και μιας και φέτος είναι η μόλις τρίτη φορά στην ιστορία που το Georgia State συμμετέχει στην τρέλα του Μαρτίου. Για τον πατέρα Ron η στιγμή είναι τόσο ξεχωριστή, που πριν από τη χθεσινή αναμέτηση απέναντι στο Baylor δήλωνε: "Oταν κοουτσάρω εδώ στο Georgia State, δεν μπορώ ποτέ να είμαι μπαμπάς. Την Πέμπτη όμως θα είμαι για πρώτη φορά. Θα απολαυσω αυτή την εμπειρία με το γιο μου. Μπορεί να μη φτάσουμε ποτέ ξανά στο τουρνουά του NCAA". 

Σήμερα είναι Παρασκευή και ιστορία των δύο συνεχίζεται, πιθανότατα βεβαια όχι για πολύ. Με το που τελειώσει (για εκείνους) η March Madness , o RJ Hunter θα πάρει μαλλον το δρόμο για το ΝΒΑ. Τα mock draft τον φέρνουν κοντά στο νο. 25 και θα είναι δύσκολο για εκείνον να αρνηθεί την πρόκληση μιας σιγουρης και καλής επιλογής, η οποία μεταξύ άλλων θα του εξασφαλίσει και περίπου 1 εκ. δολάρια ετησίως. Από ο,τι διαβάζω πάντως, ο Ron δεν είναι έτοιμος να παραδώσει τα όπλα έτσι εύκολα και θα κάνει το παν να κρατήσει τον γιο του για άλλη μια χρονιά στο κολέγιο. Δεδομένης της σπανιότητας της παρουσίας του κολεγίου στο τελικό τουρνουά και των ικανότητων του μικρού στο σουτ, κάτι τετοιο θα ειναι μάλλον δύσκολο. 

Εάν θέλετε να ψάξετε όλα αυτά λιγο περισσότερο, αρχίστε από εκεί που άρχισα και εγώ. 
 http://www.si.com/college-basketball/2015/03/19/rj-hunter-three-ron-hunter-chair-georgia-state-baylor
http://www.si.com/extra-mustard/2015/03/19/georgia-state-rj-hunter-dad-coach-nba
http://www.draftexpress.com/profile/R.J.-Hunter-65208/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου