Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

JR Smith, Party Animal

O JR Smith εκτέλεσε τους Ατλάντα Χοκς σήμερα τα (ελληνικά) ξημερώματα, βάζοντας συνολικά 28 πόντους με 8/12 τρίποντα, μία επίδοση ρεκόρ για τους Καβς στα πλέι-οφ. Ο Σμιθ, έτσι όπως έχει ανεβάσει την απόδοση του μετά την αναταλλαγή του στο Κλιβελαντ από τους Νικς, διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του "steal της χρονιάς". Ο άλλοτε καλύτερος 6ος παίκτης του ΝΒΑ, σημείωνε φέτος στη Νέα Υόρκη 10.9 πόντους με 40% στα σουτ. Μετά την μετακίνηση του στο Οχάιο, οι αριθμοί αυτό ανέβηκαν στο 12,7 και 42,5%, ενώ στο πλέι-οφ βρίσκονται στο 13,1 και 46,2! Μιλάμε δηλαδή για μεγάλη βελτίωση, η οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα στην προοδευτικά όλο και καλύτερη απόδοση της παρέας του Λεμπρόν. 



Στο γράφημα που βλέπετε, το Grantland απεικονίζει όλα τα εύστοχα σουτ του 29'αχρονου απέναντι στους Χοκς, χρησιμοποιώντας εικονίδια από μπουκάλια. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο Σμιθ θεωρείται ένας από τους πιο αμετανόητους clubber του ΝΒΑ. Μιλάμε για μπεκροκανάτα, όχι αστεία. Το Μάιο του 2013, εν μέσω της σειράς πλέι-οφ απέναντι στην Ιντιάνα, είχε κυκλοφορήσει η (μάλλον αληθής) φήμη για ένα παλαβό βράδυ με τη Ριάνα σε κλάμπ του Jay-Z στη Nέα Υόρκη, το οποίο μάλλον ευθυνόταν για το ότι ο παίκτης παρουσιάστηκε άρρωστος στα επόμενα παιχνίδια της σειράς.
 

Στα στατιστικά καριέρας του μάλιστα, αποτυπώνεται κάτι που μπορεί να άνετα να τον κατατάξει στις καλτ φιγούρες του καιρού μας. Τις Κυριακές - ακριβώς μετά από τα ξενύχτια του Σαββάτου δηλαδή - ο Σμιθ σουτάρει χειρότερα από κάθε άλλη μέρα της εβδομάδας και η διαφορά από τις υπόλοιπες δεν είναι μικρή. Η δευτερη εικόνα μας έρχεται από το έγκυρο basketball reference και τη βλέπετε παρακάτω. 

  
Σε συνέντευξη του στο ΝΒΑ.com, λίγο νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Σμιθ μάλλον επιβεβαίωσε τη φήμη του δηλώνοντας ευθαρσώς πως η βελτίωση του οφείλεται στο γεγονός πως στη νέα του πόλη ξενυχτά και παρτάρει λιγότερο. Αυτό είναι λογικό. Το Κλίβελαντ είναι ένας πραγματικά ξενέρωτος προορισμός, ο οποίος συν τοις άλλοις κατατάχτηκε το 2013 και μέσα στις 5 πρώτες αμερικάνικες πόλεις στους δείκτες εγκληματικότητας (πηγή: 24/7 Wall Street). Η κορυφαία πόλη στη λίστα είναι ίσα ίσα ένα δίωρο μακριά και ονομάζεται αλλιώς και Motown.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου