Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ποτ πουρί: Xαμηλές στροφές, Σανικίτζε, και η πολυκοσμία στη Μαδρίτη

Bαρεμάρα χθες βράδυ στη Βιτόρια με τον Ολυμπιακό να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές απέναντι σε μια ομάδα που έδωσε τα ρέστα της για τη νίκη και όπως ήταν λογικό την πήρε. Μάλιστα το σκορ ήρθε τανάσκελα (sic) σε σχέση με ένα παλαιότερο. Αλλάξαμε κανάλι, είδαμε Ούνιξ και το ευχαριστήθηκαμε.


 


Για την άμυνα των ερυθρόλευκων τα είπαμε πριν μία εβδομάδα αναλυτικά και πριν δύο εν τάχει, συνεπώς δε χρειάζεται κάποιο νέο σχόλιο. Σε ο,τι αφορά την επίθεση, παρατηρήθηκε στασιμότητα σε ορισμένα κλασικά πικ εν ρολ εκτελεσμένα από δύο παίκτες. Οχι από τους εμπλεκόμενους, αλλά από τους υπόλοιπους τρεις της πεντάδας. Το κάθετο παιχνίδι που θέλει να επαναφέρει εν πολλοίς ο Σφαιρόπουλος, θέλει ακόμη δουλειά. 

Γενικώς, τα επόμενα τρία παιχνίδια αφορούν περισσότερο αυτούς που είναι μέσα στην ομάδα, παρά εμάς τους υπόλοιπους. Μετά από μια λογική αναλαμπή, συνέπεια της αλλαγής προπονητή, ο Ολυμπιακός καλείται τώρα να δουλέψει επάνω στις διαχρονικές του αδυναμίες: να αμυνθεί καλύτερα και να εμπλουτίσει το επιθετικό του παιχνίδι με νέες ιδέες και δημιουργούς Τα αποτελέσματα θα φανούν στο τοπ-16.

3 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα έπαιξε χθες ο Βίκτορ Σανικίτζε, ο οποίος επί Πεδουλάκη αγωνιζόταν ως σέντερ (!). Ωραίο κόλπο αυτό που κάνει στη φωτό πάντως, και εγώ εχω ένα φίλο που στο μπάσιμο περνάει την μπάλα πίσω από την πλάτη και μας μπερδεύει όλους. 


 

Ακόμα και χθες που ο Πασούτιν δεν είχε δεύτερο πεντάρι, προτίμησε να εμπιστευτεί μέχρι τέλους τον Φίσερ, από το να κάνει αλχημείες χάριν των αμυντικών αλλαγών. Μόλις 6 παίκτες rotation για την ομάδα του Καζάν, κάτι που είναι λογικό αφού βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Πραγματικά εξαιρετικός ο Νίκος Ζήσης.

Η Ρεάλ υπολειτουργεί, αναμενόμενο. Εχει νέους παίκτες, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να μπουν στο ιδιαίτερο παιχνίδι της. Αν μπουν. Πιο πολύ από αυτό βέβαια, μπερδεύει η πολυκοσμία κάτω από το καλάθι. Ο Λάσο προσπαθεί να χωρέσει στο ίδιο rotation Μεζρί, Σλότερ, Μπουρούση και Αγιόν. Αυτά δε γίνονται και ούτε θα γίνουν, ακόμα και αν ο Μεξικανός μετατοπιστεί στο 4, εκεί όπου η παρουσία του περισσότερο μπερδεύει παρά λύνει προβλήματα. Υπάρχουν βλέπετε και οι Νοτσιόνι και Ρέγες. Κάποια στιγμή θα πάρουν αποφάσεις οι Μαδριλένοι και τότε βλέπουμε.

Αυτή τη στιγμή, μία ομάδα είναι σούπερ. Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη, από την οποία μάλιστα λείπουν βασικές μονάδες. Κοιλιά θα κάνει, αλλά δεν θα πάψω να το πιστεύω: η ομάδα αυτή είναι το γκραν φαβορί της διοργάνωσης.

Α, μην το ξεχασω, κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για τον Τζαμέλ Μακλίαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου