Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Tanking με σουτζουκάκια


Kαλημέρα και καλή Κυριακή. Ημουνα στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες αγαπητοί φανζ και δεν μπορούσα παρά να επισκεφτώ την ξακουστή για τα σουτζουκάκια της Διαγώνιο. Τρώω συχνά εκεί, μιας και έχει και σεβαστή λίστα κρασιών. Το εξαίσιο έδεσμα συνοδεύσαμε αυτή τη φορά με μια Νεμέα Παλυβού, ένα απλό κρασί, αλλά συνάμα τόσο ταιριαστό με τον κιμά και το μπούκοβο. Σας το συνιστώ, μαζί φυσικά με τα σούπερ αυτά σουτζουκάκια τα οποία τα έτρωγα επί τρεις μέρες μέχρι που στο τέλος έσκασα.

By the way, o κάτωθι εικονιζόμενος είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Ο Σαμ Χίνκι, τζένεραλ μάνταζερ των Φιλαντέλεφεια 76ερς, βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο λίγκας και φιλάθλων για την στρατηγική του tanking που έχει επιβάλει στην ομάδα του. Με άλλα λόγια, για τη συνειδητή επιλογή να δημιουργήσει και να διατηρήσει μία κακή ομάδα με σκοπό να μαζεύει κάθε καλοκαίρι τους πιο ταλαντούχους παίκτες του ντραφτ. Καπως έτσι τα τελευταία χρόνια οι 76ερς επέλεξαν τους Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς και Τζόελ Εμπιντ. Αντί όμως να τους πλαισιώσουν με άλλους καλούς παίκτες, μάζεψαν γύρω τους ένα σωρό τσουρουκάδες με στόχο άλλη μια χρονιά αποκρουστικού μπάσκετ που θα οδηγήσει στον πάτο της βαθμολογίας και όσο το δυνατόν ψηλότερα στο επόμενο ντραφτ.


Mετά το περσινό αρνητικό ρεκόρ των 26 συνεχόμενων ηττών, οι Σίξερς εχουν αρχίσει φέτος με το μεγαλοπρεπές 0-9, κάνοντας από νωρίς γνωστές τις προθέσεις τους. Φυσικά, αν ρωτήσει κανείς τους άμεσα εμπλεκόμενους, εκείνο κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, όπως πρόσφατα συνέβη με τον Ουίλιαμς.
 

 Οι ισχυρισμοί τους δεν πείθουν φυσικά κανέναν, πόσο μάλλον την ηγεσία του ΝΒΑ. Η λίγκα προσπάθησε το καλοκαίρι που πέρασε να αλλάξει τη διαδικασία κλήρωσης των πρώτων draft picks (μη σας κουράζω με τις λεπτομέρειες) έτσι ώστε οι τρεις χειρότερες ομάδες να έχουν αρκετές πιθανότητες να "πέσουν" μέχρι και το νο 7. Ομως, και παρά την αρχική εκτίμηση πως θα τα καταφέρει, έπεσε πάνω σε τοίχο. Ο Χίνκι βλέπετε, βρήκε συμμάχους στα πρόσωπα των τζένεραλ μάνατζερ των λιγότερο εμπορικών ομάδων, οι οποίοι είδαν σε αυτές τις αλλαγές ορατή την πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων.

Το ΝΒΑ λογικά θα επανέλθει, αλλά μέχρι τότε οι Σίξερς και ο μάνατζερ τους θα απολαμβάνουν τους "τιμητικούς" τίτλους της χειρότερης ομάδας και του μάνατζερ που ξέρει να φτιάχνει καλύτερα από κάθε άλλον μια τέτοια.


Ολα αυτά που μόλις σας έγραψα δεν είναι δικά μου. Αποτελούν μια περίληψη των όσων διάβασα εδώ http://www.sbnation.com/nba/2014/7/31/5954787/sixers-nba-draft-lottery-reform-tanking και εδώ http://grantland.com/the-triangle/derrick-rose-the-sixers-and-when-keeping-it-real-goes-wrong/

Οι Αθηναίοι μέσα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μη φαίνονται, αλλά στο αεροδρόμιο βγάζουν μάτι. Πως? Από τις σακούλες με τα τσουρέκια Τερκενλή. Τι κι αν έχει και στην Αθήνα, τι κι αν το τσουρέκι αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο? Εμείς θα πάρουμε 5-6 να τα μοιράσουμε και σε δυο-τρεις χριστιανούς. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου