Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Διάβολος της Τασμανίας


O Aργεντίνος Φακούντο Καμπάτσο (Facundo Campazzo) είναι περισσότερο γνωστός για το "τσίμπημα" στα ευαίσθητα σημεία του Καρμέλο Αντονι στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, το οποίο βλέπετε στο βίντεο. Ισως τον αδικούμε προβάλλοντας αυτο και όχι κάποια highlights, αλλά θα τον βλέπουμε όλη τη χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης, εκεί όπου μέχρι να καταφέρει να κερδίσει κάτι καλύτερο, θα παίζει πιθανώς τον ρόλο του απελθόντος Ντρέιπερ. Από ενέργεια έχει άλλωστε μπόλικη, ο 23άχρονος λιλιπούτειος (1,79) Αργεντίνος πλέι-μέικερ. 


Το να πω οτι ξέρω καλά τον παίκτη θα ακουστεί σα να βλέπω πρωτάθλημα Φιλιππινων. Ομως θα αναγκαστώ να τον μάθω, μιας και θα βρεθεί απέναντι στην εθνική μας για το ματς του ομίλου και μάλιστα θα έχει σημαίνοντα ρόλο. Είναι άλλωστε ο μοναδικός αξιόπιστος άσος πίσω από τα 37άχρονα πόδια του θαυμάσιου Πάμπλο Πριχιόνι.

Στην Αργεντινή έκανε πέρυσι θραύση έχοντας με την Πενιαρόλ (RealGM) 16,6 πόντους, περίπου 6 ασίστ, 2,1 κλεψίματα και .... κρατηθείτε: 4 ριμπάουντ! Το ύψος του το αναφέραμε, έτσι δεν είναι? Τι διάολο, ποιοι παίζουν σε αυτό το πρωτάθλημα? Οποιοι και να παίζουν, δεν γίνεται να πάρουμε τον Καμπάτσο αψήφιστα, και ας μοιάζει σαν ένας μικρός διάβολος της Τασμανίας. Με τη φανέλα της εθνικής έχει στο παρελθον κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, αφήστε που η εθνική μας προβληματίζεται από σωστά πικ εν ρολ και τις διεισδύσεις που τα ακολουθούν. Ο νεαρός αυτό το παιχνίδι το κατέχει, και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στη δούλεψη του βρίσκεται και κάποιος κύριος Σκόλα.


Οπως και να χει, η δωδεκάδα της Αργεντινής χάνει φυσικά σε λάμψη και αξία σε σχέση με τα πρόσφατα χρόνια και αποτελείται ως επί το πλείστον από παίκτες που παίζουν στο τοπικό πρωτάθλημα. Αν την ψάχνετε και ταυτόχρονα αναζητείτε και μια πινελιά σουρεαλισμού, μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα της Αννας Δρούζα, boro.gr, στο λινκ που ακολουθεί. http://www.boro.gr/66650/i-12ada-tis-argentinis-gia-to-mountompasket



Ο διάβολος της Τασμανίας (Σαρκόφιλος του Χάρις), το σούπερ γλυκούλικο σαρκοφάγο μαρσιποφόρο που ζει αποκλειστικά στην ομώνυμη νησιωτική επαρχία της Αυστραλίας, απειλήθηκε και απειλείται με εξαφάνιση εξ'αιτίας δύο παραγόντων. Ο ένας είναι φυσικά ο ανθρώπινος, μιας και το διαβολάκι έτρωγε τα παλιότερα χρόνια ένα σωρό ζώα στο πέρασμα του από κτηνοτροφικές μονάδες και συνεπώς έπρεπε να του αλλάξουν τα πετρέλαια. Ο άλλος είναι βιολογικός, καθώς ο πληθυσμός θερίζεται από ένα είδους καρκίνου του προσώπου. Με την κυβέρνηση της Τασμανίας να έχει εξαλείψει εδώ και πολλά χρόνια τον πρώτο κίνδυνο επιβάλλοντας αυστηρότατες κυρώσεις στους κυνηγούς του ζώου και ανακυρήσσοντας το είδος ως προστατευόμενο, οι προσπάθειες των ακτιβιστών επικεντρώνονται στην εξήγηση και τη θεραπεία της ασθένειας.

Yπάρχουν κάποιες πραγματικά σημαντικές οργανώσεις που δίνουν και ωραίες πληροφορίες. Ιδού μία http://www.tassiedevil.com.au/tasdevil.nsf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου