Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Μπάικς και το δούλεμα.


Ολυμπιακός, Μακάμπι, Βαλένθια και εσχάτως Αρμάνι Μιλάνο. Αν πιστέψουμε τα όσα διαβάζουμε περίπου όλη η Ευρωπη σφάζεται στα πόδια του Dwight Buycks. Τί γινεται και ο πρώην γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς έγινε ξαφνικά τόσο περιζήτητος, προερχόμενος μάλιστα από μια χρονια όπου έπαιξε ελάχιστα στο ΝΒΑ και είχε στατιστικά για να τον κλαιν οι ρέγγες? Ισως είναι οι περυσινές εντυπωσιακές εμφανίσεις του στα σάμερ λιγκ, ίσως είναι η καλή θητεία που είχε πριν 2 χρόνια στη Γκραβελίν, ίσως είναι η σπιρτάδα και η ικανότητα του στο drive, ίσως μας δουλεύουν όπως έχει ήδη γίνει κάμποσες φορές φέτος. 

Η μόνιμη επωδός είναι άλλωστε πως "το ενδιαφέρον και η πρόταση υπήρξαν, άλλο αν ο παίκτης δεν έκλεισε". Μα πώς να κλείσει στην Ελλάδα ο παίκτουρ αγαπητοί? Η εποχή που πληρώναμε παραπάνω για να έρχονται εδώ όλα τα νέα φυντάνια έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κάποτε οι Πέκοβιτς και οι Τεόντοσιτς αυτού του κόσμου, έκαναν το πρώτο άλμα στα μέρη μας. Τώρα καθόμαστε και βλέπουμε τους Μίσιτς και τους Σάριτς να περνούν. Ισως είναι καλύτερα υπό την έννοια οτι οι εγχώριοι παίκτες θα βρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αλλά τουλάχιστον ας μη μας ποτίζουν με Χάινς, Ντιλέινι, Καλάθη, Ντέιβις και δε συμμαζεύεται. Εδώ ο Μπουνγκού-Κολό (αν έχετε το θεό σας) προτίμησε τη Λιμόζ από τον ΠΑΟ. Αλλά είπαμε, "η πρόταση έγινε, ο παίκτης δεν ήρθε".

Πίσω στον Μπάικς, πρόκειται για έναν γκαρντ 25 χρονών, ύψους 1.91, με πολύ γρήγορα πόδια και με πλαστικότητα στην κίνηση, ο οποίος υστερεί κάμποσο στο διάβασμα των φάσεων και υποπίπτει σε λάθη, προσόν που δεν συνάδει με τη θέση του οργανωτή. Οπως ισχύει με όλους, τα highlights του αποκαλύπτουν έναν διάολο.



Το θέμα είναι πώς μια ομάδα θα τον εντάξει στο σύνολο. Ο Ολυμπιακός πιθανώς και να χρειάζεται κάτι τέτοιο, δεδομένου οτι μέχρι το καλάθι φτάνει μόνο ο Σπανούλης. Ομως πέραν κάποιων έγκυρων tweets δεν έχει ακουστεί τίποτε άλλο ενώ σύμφωνα με το eurohoops το Μιλάνο φέρεται να πληρώνει αδρά. Δεν είναι να απορεί κανείς που "η ελληνική ομάδα φέρεται να στρεφεί το βλέμμα της σε άλλες περιπτώσεις" . 

Ισως και να μη βγουν χαμένοι οι ερυθρόλευκοι. Για τον Μπάικς μιλάμε εξάλλου, όχι για τον Μπάτμαν. Την φυγή του από τους Ράπτορς, το ωραίο Raptors Republic την αντιμετώπισε όπως βλέπετε στη φωτογραφία στην αρχή.

4 σχόλια:

  1. Bonjour!
    Ο Μπαρτζώκας τώρα, τι ακριβώς επιλογή έκανε με τον Ντάρντεν;
    Απέτυχε να υπογράψει έναν σκόρερ και η αμέσως επόμενη επιλογή ήταν ένας αμυντικός σφίχτης;
    Σαν να λέμε ότι δεν βρήκαμε φιλέτο στο χασάπη σήμερα κι αντί να προτιμήσουμε κάνα πιτοσούβλακο αφού γουστάρουμε το κρέας θα πάμε στο μπακάλη να αγοράσουμε φάβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες να αναθεωρήσει τον μετεγγραφικό σχεδιασμό του για πολλοστή φορά ο Μπαρτζώκας και να προχωρήσει σε προσθήκη ψηλού/πίβοτ;
    Να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου.
    Η προσθήκη Πλάις στη Μπάρτσα, ανεβάζει κατά πολύ τον μέσο όρο της ομάδας της Καταλωνίας.
    Στους ήδη υπάρχοντες Τόμιτς, Λάμπε και Λόρμπεκ προστέθηκε κι άλλος ένας.
    Ο πιο κοντός είναι ο Λόρμπεκ που βλέπει τον κόσμο από τα 2.08 (ελέγχεται η πληροφορία).
    Μπορεί λοιπόν, να αρχίσει να σκιάζεται ο μπάρμπα-Γιώργος που ο πιο ψηλός του παίκτης είναι ο Σίμονς των 2.06 που θα είναι μονίμως παραπονούμενος και δεν νιώθει να μαρκάρει τέτοια πίβοτ.
    Χθες βράδυ στο Λιθουανία-Αυστραλία, δύο γηραλέοι πίβοτ χωρίς συμβόλαιο, πραγματοποίησαν μεγαλειώδη εμφάνιση με διψήφιο αριθμό πόντων και αρκετά ριμπάουντ.
    Ο Ντέιβιντ Άντερσεν κι ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς.
    Μήπως λοιπόν φίλτατε γκουρού, να στέλναμε τον Πέτγουεϊ αποκλειστικώς στους αγώνας της Ευρωλίγκα, μετατοπίζοντας ταυτοχρόνως τον Χάντερ στη θέση 4 σε αναβαθμισμένο ρόλο νέου-Γκιστ και να μετεγγράφαμε τον έναν εκ των δύο προαναφερθέντων πίβοτ(ς);
    Χαίρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου ακούγεται καθόλου κακή ιδέα. Βέβαια όλα εχουν το κόστος τους. Τις καλύτερες αποστάσεις στην επίθεση της δίνει ο Πέτγουει...

      Διαγραφή