Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η περίπτωση Κάρλον Μπράουν

Την ώρα που ο γάμος της χρονιάς έχει ήδη αρχίσει να γιορτάζεται ανά την Ελλάδα, ένα ακόμα μπασκετικό δίλημμα των ημερών μοιάζει να βρίσκει την απάντηση του. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Κάρλον Μπράουν , ο οποίος επικρατεί κατά τα φαινομενα του Κέρτις Τζέρελς στην κούρσα για τον 5ο περιφερειακό του Ολυμπιακού (σας λέω πάντα τι διαβάζω, δικές μου πληροφορίες δεν έχω, είμαι ένας απλός μπασκετικός γκουρού).
 



Δε σας κρύβω φίλοι φανζ οτι ο γκαρντ της Μιλάνο ήταν για μένα ιδανική περίπτωση, ακόμη καλύτερη και από εκείνη του πολυδιαφημισμένου Μάλκολμ Ντιλέινι. Παίκτης με εμπειρία στην ευρωλίγκα, ο οποίος έχει παίξει τον ρόλο του πρωταγωνιστή αλλά και του κομπάρσου πολυτελείας και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της καμπύλης καριέρας του. Ομως δεν....


Ο Μπράουν από την άλλη, ειναι στα νιάτα του, τρόπος του λέγειν. Εχει τρομερή όρεξη για το παιχνίδι, θέλει να αναδειχθεί και προέρχεται από τρομερή χρονιά σε μεσαίου βεληνεκούς σύλλογο. Το πιο σημαντικό είναι οτι έχει αντίληψη του χώρου και πασάρει σωστά. Είναι φυσικά και σκόρερ, αλλά αυτό το έξτρα χαρακτηριστικό είναι που μας ενδιαφέρει.
 

Οσο τον έχω δει (λίγο), μου μοιάζει με τον.... Μάρντι Κόλινς. Και πριν προλάβετε να ξεριζώσετε και την τελευταία τρίχα από τα μαλλιά σας, προσπαθήστε να φανταστείτε ένα παίκτη που κάνει ο,τι έκανε και ο Κόλινς, αλλά πολύ πολύ καλύτερα. Mε άλλα λόγια εναν παίκτη που δεν κάνει κάτι τέλεια, αλλά κάνει τα πάντα σχεδόν καλά. Το σταμάτημα και το σουτ επάνω στο drive ίσως είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του, τα νούμερα στα ριμπάουντ αξιοσημείωτα, η σταθερότητα πίσω από τα 6,75 ένα ζητούμενο. Εχει όμως διάφορους τρόπους να σκοράρει.
 
Δεδομένου οτι θα είναι ο πιο "χτιστός" (δεν ειναι πολύ) σε σχέση με τους υπόλοιπους γκαρντ του Ολυμπιακού, λογικά σε εκείνον θα πέσει ο κλήρος να μαρκάρει αντίπαλα γκαρντ που ποστάρουν. Και εκεί θέλει δουλειά.
 

Ερωτήματα προκύπτουν επίσης σε ο,τι αφορά την προσαρμογή του. Σε D-League και Ισραήλ παρήγαγε εξαιρετικά νούμερα, όμως αν δείτε τους χρόνους συμμετοχής θα καταλάβετε οτι περνούσε σχεδόν όλο τον αγώνα στο παρκέ. Θα μπορέσει άραγε να γίνει πιο "οικονομικός"? To σίγουρο είναι πως μπορεί να προσφέρει και σε πάσα και σε κλέψιμο, βγαίνει καλά στη μεταφορά της μπάλας.
Ο ίδιος ξέρει τα σημεία στα οποία χρειάζεται βελτίωση και τα σημείωσε σε πρόσφατη του συνέντευξη στο basketball insiders. Αυτά είναι τρία: το ποσοστό του στις βολές μιας και το 71-72% είναι χαμηλό για τη θέση, το ποσοστό του στα τρίποντα και η άμυνα του πάνω στη μπάλα εκεί όπου επιθυμία του είναι να μπορεί να σταματά τον καλύτερο αντίπαλο γκαρντ. Για αυτό τον τελευταίο σκοπό βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει την κίνηση του με την απόκτηση (και) του Λαφαγέτ.
 

Ας μη βιαστούμε όμως να πούμε άλλα μέχρι να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή και να έχουμε πλήρεις παραστάσεις από τον παίκτη. Οποιοι άλλωστε τον ξέρουν καλά, τότε είναι φανατικοί θεατές του πρωταθλήματος του Ισραήλ. 

Δείτε highlights εδώ


H συνέντευξη που σας ανέφερα εδώ http://www.basketballinsiders.com/former-pac-12-star-carlon-brown-peaking-in-israel/
Και τα στατιστικά στο Ισραήλ εδώ. 4,5 ριμπάουντ ανά αγώνα παρακαλώ.  http://www.basket.co.il/PlayerPage.asp?PlayerNumber=05&TeamId=889&cYear=2014&cView=1&lang=en

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και πάλι φίλτατε Γκουρού!
    Θα πεταχτώ και πάλι ακάλεστος να πω την άποψή μου για τον γκαρντ που μου αρέσει ως αντι-Σπανούλης.
    Αυτός που "μετάφερε" τη Σιένα έως τους τελικούς της Ιταλίας κουβαλώντας τη στην πλάτη του και κατάφερε βελτιώνοντας τις δικές του αδυναμίες, πάντα σε συνάρτηση με τον Οθέλο, να μας κάνει περήφανους για μια ομάδα που λατρεύαμε να μισούμε έως πρόπερσι.
    Ο γκαρντ που δεν τρακάρει με Σπανούλη αν συνυπάρξουν ταυτόχρονα στο παρκέ, αλλά μπορεί να δημιουργήσει μόνος του και να τραβήξει στο σκορ όταν οι υπόλοιποι θα είναι κλειδωμένοι.
    Το σημαντικότερο είναι ότι χρειαζόμαστε παίκτες με κίνητρο που να είναι σε ανοδική τάση και να ανταποκρίνονται στις αγωνιστικές προκλήσεις.
    Ο παίκτης που χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι αυτός εδώ:
    6'3" Marquez Haynes DESTROYING Elite Open Run At UTA! Nasty Handle & Bounce!
    https://www.youtube.com/watch?v=7nfb9vG_iYg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το σημαντικότερο είναι ότι χρειαζόμαστε παίκτες με κίνητρο που να είναι σε ανοδική τάση και να ανταποκρίνονται στις αγωνιστικές προκλήσεις." Το πιο σωστό από όλα, και ας απογοητεύονται καποιοι που δεν πήραμε Ντιλεινι. Ε και? Ο Χέινς δεν με τρελαίνει προσωπικά, αλλά αυτά είναι γούστα. Εκανε σουπερ χρονιά.

      Διαγραφή