Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Παίζουν μπάσκετ στην Ουρουγάη?

Ποιο ακριβώς είναι το πρότζεκτ και ποια η κατεύθυνση του Παναθηναικού για την σεζόν που έρχεται? Ομολογώ πως δεν έχω καταλάβει. Και πιστεύω είναι δύσκολο να το καταλάβει ο οποιοσδήποτε. Είναι καλές οι διακύρηξεις περί "ελληνοποίησης" άλλωστε, όμως η έννοια από μόνη της δεν μας δίνει παραπάνω στοιχεία περί αγωνιστικού και τακτικού σχεδιασμού. Η περίπτωση του τριφυλλιού είναι ξεκάθαρα μία του τύπου "θα περιμένουμε και θα δούμε". Και αυτό πρέπει να κάνουμε.


Η μεταγραφή Μπατίστα μπέρδεψε και άλλο το τοπίο. Ο Ιβάνοβιτς ενέταξε στο ρόστερ έναν από τους παίκτες που είχε στη Βασκονία, αλλά που από την άλλη δεν του έδωσε ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο εκεί. Αντίθετα, έτσι όπως διαμορφώνεται ο φετινός Παναθηναικός, ο Ουρουγουανός είναι περίπου καταδικασμένος να αποτελέσει τον στυλοβάτη της ρακέτας. Το έχει κάνει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, αλλά στην .... Καρσίγιακα και το Eurocup. Τα νούμερα του ήταν εντυπωσιακά (17,8 π. , 8,1 ριμπ., καλές ασιστ και κλεψίματα για ψηλό), όμως εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο.

Το σίγουρο είναι οτι οι πράσινοι κερδίζουν σε ριμπάουντ (σχετικά) και σκορ στο ένας με έναν και χάνουν σε άμυνα στον αέρα και στο πικ εν ρολ, στοιχεία τα οποία διέθετε ο εκδιωχθείς Λάσμε. Ισως αυτή είναι μια θυσία που ο Ιβάνοβιτς είναι διατιθεμένος να κάνει έχοντας στο μυαλό του ζητούμενα και τακτικές, η ίσως ο Μπατίστα να ήταν το "μη χείρον" δεδομένης της αγοράς και των μπάτζετ. Και πάλι, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πριν δούνε κάτι τα ματάκια μας. Αυτό που κάνει εντύπωση πάντως είναι η στελέχωση της θέσης 5 με ψηλούς που δεν έχουν έντονο το στοιχείο της αθλητικότητας, μια τάση στο αντίθετο άκρο από αυτήν που παρατηρούμε στο ευρωπαικό μπάσκετ σήμερα. Πώς αλήθεια θα αμύνονται οι πράσινοι στα πικ στα οποία εμπλέκονται δαιμόνιοι γκαρντ?

Για να μην υπερβάλλουμε, είναι καλός παίκτης ο Ουρουγουανός. Μάλιστα, συμβαίνει πολλές φορές να περνάει κάτι απίθανες περιόδους, όπου και σκοράρει συνέχεια με κάθε πιθανό τρόπο. Εχει όμως αυτό ανάγκη ο Παναθηναικός ή ενός άλλου τύπου παίκτη?

Οι αλλαγές που συντελούνται αυτό το καλοκαίρι στο τριφύλλι είναι τόσο ραγδαίες, που θα πρέπει να περιμένουμε τις άλλες δύο (τουλάχιστον) προσθηκες που θα γίνουν εως το τέλος. Ο Μασιούλις δεν έχει αντικατασταθεί, ούτε ο Σλότερ είναι ο παίκτης που θα σηκώσει το βάρος στην περιφέρεια τώρα που αυτό δείχνει να φεύγει από τους ώμους του Διαμαντίδη. Είναι άραγε αυτός ο (νέος υποψήφιος) ΝτεΜάρκους Νέλσον? Ισως ναι, ίσως και όχι, όμως ας μην απορρίπτουμε και την εκδοχή που λέει οτι ο Ιβάνοβιτς δεν ψάχνει σώνει και καλά να βρει έναν νέο πρωταγωνιστή, αλλά ίσως να σκοπεύει να φτιάξει μια ισορροπημένη περιφερειακή γραμμή.

Αφήστε που υπάρχει και αυτό....

1 σχόλιο:

  1. Θεωρώ ότι το κενό στη θέση 3 είναι μεγαλύτερο από το κενό στη θέση 5 του Πάο.
    Οπότε, το ρευστό θα πέσει στο 3 και ότι περισσέψει θα πάει στο 5.
    Με Μπατίστα και Λουκά δεν βγαίνουν τα κουκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή